Wskaźnik Paliwa
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Wskaźnik Paliwa
Witam. Autko golf iv tdi axr 101 kombi 2003 rok. Zawiesił mi się wskaźnik paliwa. Po przejechaniu 600 km wskazywał maks. wlałem paliwa 10 litrów nic nie dało. Wymontowałem pompę razem z pływakiem. Wyczyściłem ją ale po zalaniu wskazywało dalej dziwinie. Wymieniłem pływak na nowy i pokazało troszke mniej niź połowa. Dolałem 32 litrów i pistolet odstrzelił. Po przejechaniu 2 km i postaju autko pokazuje na vagu że ma 53 litry w zbiorniku. Auto stało równiutko prosto. Moje pytanie. Czy jakoś muszę to wyważyć tz chodzi mi o wskaźnik i dlaczego nie pokazuje 55 litrów na vagu. Czy pistolet jak odstrzeli to przez pianę która się tworzy w zbiorniku czy jak to jest. I drugie pytanko czy wskaźnik będzie stał równo jak będzie np 40 litrów w zbiorniku czy w czasie jazdy lekko się rusza?. Jak to jest? Albo autko stoi porzechylone jak pokaże po nocy i jak ruszymy w drogę? Na jakiej zasadzie to tam działa? A i pod siedzeniem mamy pływak przykręcony, czy jest różnica jak będzie on ustawiony tz czy an środku czy w lewo czy w prawo. Proszę o pomoc pozdrawiam.
-
- Forum Master
- Auto: Bora kombi Highline
- Silnik: ARL
Wskaźnik Paliwa
Mam podobny problem. Silnik ten sam, po zatankowaniu do pełna wszystko było w normie tylko wskazówka zatrzymała się na 3/4 baku i po dalszej jeździe nie spadała, dalej wariował - raz było full a raz połowa i tak na zmianę dopóki rzeczywiście poziom nie spadł poniżej połowy - wtedy już normalnie wskazywało.
Coś z pływakiem czy z pompa może być? Czy vagiem sprawdzę czy sa jakieś błędy? Jak tak to w którym module?
Jak się dostać ewentualnie do tego pływaka, czy trzeba na podnośnik i całe paliwo spuszczać czy może da się pod siedzeniem sprawdzić?
Coś z pływakiem czy z pompa może być? Czy vagiem sprawdzę czy sa jakieś błędy? Jak tak to w którym module?
Jak się dostać ewentualnie do tego pływaka, czy trzeba na podnośnik i całe paliwo spuszczać czy może da się pod siedzeniem sprawdzić?
Moja Borka Variant:
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=627306
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=627306
Wskaźnik Paliwa
Napewno nie zaszkodzi zrobić testu licznika. Instrumenty 17- output test 03 chyba, sprawdz czy wskazówka poprawnie pracuje.
Sprawdź bezpiecznik nr 7.
Często jak się nie mylę impulsator ma coś wspólnego ze wskaźnikiem paliwa.
No i aby dostać sie do baku to pod tylnim prawym siedzeniem jest klapka i 3/4 srubki, do pompy z plywakiem, ale to juz ostateczność.
Sprawdź bezpiecznik nr 7.
Często jak się nie mylę impulsator ma coś wspólnego ze wskaźnikiem paliwa.
No i aby dostać sie do baku to pod tylnim prawym siedzeniem jest klapka i 3/4 srubki, do pompy z plywakiem, ale to juz ostateczność.
Kupię: -nakładki na pedały audi TT,