Witam !
Piszę tu bo mam problem z ESP w Golfie IV 1.9 TDI, silnik ALH, 2000r. Chodzi o to,że nie mogę wyłączyć esp przyciskiem... Jak wciskam przycisk ESP to świeci się kontrolka, że wyłączone, na pompie nie odcina mu paliwa jak zacznie kręcić kołami ale pompa ABS przyhamowuje koło które straciło przyczepność ( słychać trykanie). Powinno się całkowicie przecież wyłączać z przycisku. Nie wiem co może być przyczyną tego. Diagnozowałem ABS vagiem i nie ma żadnych błędów. Proszę o poradę co może być przyczyną takiego zachowania. Gdzieś słyszałem,że może to wynikać z wysokiego poziomu płynu hamulcowego( nie wiem czy to nie głupota jakaś ale wole zapytać). U mnie jest go ponad połowę ale do max jeszcze brakuje trochę.
P.S
Jeżeli popełniłem jakiś błąd w umieszczeniu tematu itd, proszę o wyrozumiałość,bo jestem nowy na tym forum
Problem z ESP
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Mavrick
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Problem z ESP
Z tego co wiem to w mk4 nie ma możliwości całkowitego wylaczenia ESP...coś mi się kojarzy że w ostatnich latach produkcji coś takiego wprowadzili ale niech się wypowie ktoś kto wie na 100%.
- MariuszPrusia
- Forumowy spamer :)
- Auto: OOOO A6 3.0TDI Quattro
- Silnik: BMK
Re: Problem z ESP
Bo to ze jedno kolo przychamuje to EDL i tego nie wylaczysz(elektro szpera) jak 2 koła buksuja to za to odpowiada ESP