Witam!;)
Mam problem z tylną prawą szybą. Nie opuszcza się. Silniczek działa, przełącznik w drzwiach i panelu kierowcy także. Słychać jakby prowadnice jeździły, natomiast szyba leciutko może o 1 cm ruszy przy końcu. Czytałem, że wystarczy tylko coś dokręcić w prowadnicach i po sprawie. Czy to może być jedyna przyczyna niedziałającej szyby. Co do zdjęcia tapicerki, to wyczułem palcem 2 śrubki na dole drzwi. Reszta na zatrzaski ? Jak się w ogóle za to zabrać? Ktoś mial podobny problem ? Boję się, że jak zacznę grzebać to szyba zjedzie na dół i po szybce.
Tylna szyba się nie opuszcza
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Krzysiu416
- Nowicjusz
Re: Tylna szyba się nie opuszcza
-takKrzysiu416 pisze: to wyczułem palcem 2 śrubki na dole drzwi. Reszta na zatrzaski ?
po zdjęciu tapicerki,musisz szybę ręcznie opuścić na dół, w'" blasze" na środku,bliżej dołu jest taka ala gumowa zaślepka otwierasz ją .
Jeśli szyba będzie na samym dole ,podnieś ją ok. 5 cm.w górę powinno być widać mocowanie szyby (plastikowy kołek, zaraz za linką ,jak go nie ma to masz swój problem.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
ciekawe czy linka się nie zerwała...Krzysiu416 pisze:Czytałem, że wystarczy tylko coś dokręcić w prowadnicach i po sprawie.
...albo kołek o którym pisze amatorek
nieamatorek pisze:Krzysiu416 napisał(a):
to wyczułem palcem 2 śrubki na dole drzwi. Reszta na zatrzaski ?
-tak
trzeba rozebrać rączkę (to za co zamykamy drzwi od środka), w niej są dwie śruby na krzyżak
Re: Tylna szyba się nie opuszcza
Qto masz rację,moje przeoczenie ,
http://forums.vwvortex.com/showthread.php?960833" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forums.vwvortex.com/showthread.php?960833" onclick="window.open(this.href);return false;
- Krzysiu416
- Nowicjusz
Dziękuję za zainteresowanie i odpowiedź;) a w razie co to gdzie dostanę linkę i ten plastikowy kołeczek? Jutro będę mial trochę czasu, to się za to zabiorę.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
kołek...szrot lub ASO
linka...nie wiem czy da się kupić osobno, bez całego podnośnika
Najpierw zdiagnozuj usterkę
linka...nie wiem czy da się kupić osobno, bez całego podnośnika
Najpierw zdiagnozuj usterkę