Witam wszystkich w moim pierwszym poście.
Ma problem z szybkościomierzem i licznikiem kilometrów. Zaczęło się od tego ,że wskazówka szybkościomierza przy przyspieszaniu leciała w dół a przy stałej prędkości było ok. Teraz już nie działa cały czas. Mechanik wymienił mi impulsator ale to nic nie pomogło. Sprawdziłem impulsator na warsztacie i wygląda ,że jest sprawny. Sprawdziłem zasilanie na impulsatorze , jest ok.
Po przewertowaniu forum zrozumiałem, że te same impulsy które są na impulsatorze muszą się pojawić na wtyczce zielonej T32A 30 pin licznika ( 1J0920 826 VDO ) .Jeżeli coś pokręciłem to proszę o sprostowanie
Niedziałający szybkościomierz ,prośba o sprostowanie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Zobacz czy wtyki mocno siedzą w gniazdach licznika ....
Impulsator założony NOWY ? czy UŻYWKA ?
Komp był podpinany do autka i wykonywane testy licznika ?
Impulsator założony NOWY ? czy UŻYWKA ?
Komp był podpinany do autka i wykonywane testy licznika ?
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
niebieska T32/28Bugi66 pisze:Po przewertowaniu forum zrozumiałem, że te same impulsy które są na impulsatorze muszą się pojawić na wtyczce zielonej T32A 30 pin licznika ( 1J0920 826 VDO )
T32A/30 to wyjście sygnału w licznikach 919, np do radia - sygnał gala
Dzięki za odzew. Czujnik był nowy zamiennik , gniazda były dociskane . Podpinany był vag i pojawiła się informacja ,, czujnik prędkości usterka zakresu działania".Informacja ta pojawiła się na impulsatorze nowym i starym.
Liczniki 919 to liczniki nie współpracujące z szyną can bus . Mój licznik jest oznaczony 920 więc jest już can .Jest w nim możliwość podglądnięcia impulsów z impulsatora na wtyczce licznika korzystając ze zwykłego multimetru czy pozostaje tylko komp?
Liczniki 919 to liczniki nie współpracujące z szyną can bus . Mój licznik jest oznaczony 920 więc jest już can .Jest w nim możliwość podglądnięcia impulsów z impulsatora na wtyczce licznika korzystając ze zwykłego multimetru czy pozostaje tylko komp?