przekręcone pokrętło regulacji nawiewu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Hej!
Mam problem z pokrętłem od regulacji nawiewu[1-4] (VW golf3, 1,9 diesel,93r.). Przekręciło się poza skale. Widok taki jak na zdjęciu poniżej:
Rusza się minimalnie w lewo. Rozkręciłam konsole, ale nie wygląda mi to na uszkodzone, połamane tryby ślimaka czy cokolwiek innego. Chyba ze ten ślimak wyskoczył... Nie wiem o co chodzi więc jeśli macie jakies pomysły to chętnie poczytam
Z góry dzięki !
Mam problem z pokrętłem od regulacji nawiewu[1-4] (VW golf3, 1,9 diesel,93r.). Przekręciło się poza skale. Widok taki jak na zdjęciu poniżej:
Rusza się minimalnie w lewo. Rozkręciłam konsole, ale nie wygląda mi to na uszkodzone, połamane tryby ślimaka czy cokolwiek innego. Chyba ze ten ślimak wyskoczył... Nie wiem o co chodzi więc jeśli macie jakies pomysły to chętnie poczytam
Z góry dzięki !
Przekręciło się Tobie ? czy może ktoś demontował to pokrętło i źle założył ?
Wyciągnij szczypcami przez szmatkę samo pokrętło --- ustaw na poz 1 i tak osadź pokrętło
Wyciągnij szczypcami przez szmatkę samo pokrętło --- ustaw na poz 1 i tak osadź pokrętło
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Nie mi Mój pięcioletni brat w taki sposób wkracza w świat motoryzacji Ciężko wywnioskować w która stronę to przekręcił, ale domyślam sie ze to teraz nie ma znaczenia, że po prostu zrobił to na siłę i wyskoczyło :/
Zdjęłam plastikowe pokrętło, i tak właśnie próbowałam zrobić jak piszesz Haki, ale niestety to nic nie dało
Zdjęłam plastikowe pokrętło, i tak właśnie próbowałam zrobić jak piszesz Haki, ale niestety to nic nie dało
- Klaudek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Pod ramką masz taką blaszkę i musisz tak dogiąć żeby weszła pod druga blaszkę wtedy będzie możliwy obrót pokrętła. teraz to ta blaszka się wygięła i zablokowała całe pokrętło.
Tą przednią ramkę co jest skala narysowana ściągnij i będzie wiadomo o co chodzi
Tą przednią ramkę co jest skala narysowana ściągnij i będzie wiadomo o co chodzi
- Klaudek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Dokładnie tak, blaszany cypelek na pokrętle musi być pod tą dużą podłużną...
ok, dzięki, jutro skoro świt bede działac napisze jak mi poszło !
niestety lipa :/ ten cypelek wysunął się całkiem a pokrętło pozostało bez zmian i ani drgnie. Cypelek wsunęłam tak jak był z powrotem.