Witajcie.
Jakiś czas temu udało mi się zakupić podnośniki elektryczne z pełnym okablowaniem 5D. Montaż mi się udał, ale jedna rzecz trochę nie chce działać...
Podczas przytrzymania przycisku przez około sekundę i dłużej szyby powinny się zasunąć się całkowicie, ale takie zasuwanie działa wyłącznie w drzwiach kierowcy. Odsuwanie w ten sposób działa we wszystkich drzwiach.
Programowanie niestety nie pomogło. Wydaje mi się, że może to być coś w okablowaniu lub coś źle podpiąłem, ale kompletnie nie wiem jak to naprawić.
Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
Elektryczne szyby - problem z zamykaniem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Ja natomiast szukałbym problemu w samym przycisku od podnoszenia - opuszczania szyby ... zamień je miejscami na krótko i zobacz
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Spróbowałem dziś tego, ale niestety działały tak samo. Dodam, że tylne szyby robią tak niezależnie od tego czy zasuwam je przyciskami w drzwiach czy tymi pod pokrętłami nawiewu. Prawe przednie też robią tak niezależnie od tego czy to przełącznik w lewych czy prawych drzwiach.