Elektryczne szyby - problem z zamykaniem

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
tzsherman
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: tzsherman » czw kwie 30, 2015 17:50

Witajcie.
Jakiś czas temu udało mi się zakupić podnośniki elektryczne z pełnym okablowaniem 5D. Montaż mi się udał, ale jedna rzecz trochę nie chce działać...
Podczas przytrzymania przycisku przez około sekundę i dłużej szyby powinny się zasunąć się całkowicie, ale takie zasuwanie działa wyłącznie w drzwiach kierowcy. Odsuwanie w ten sposób działa we wszystkich drzwiach.
Programowanie niestety nie pomogło. Wydaje mi się, że może to być coś w okablowaniu lub coś źle podpiąłem, ale kompletnie nie wiem jak to naprawić.
Z góry dziękuję za wszelką pomoc.

Obrazek

Awatar użytkownika
Haki
_
_
Kontakt:

Post autor: Haki » pt maja 01, 2015 09:08

Ja natomiast szukałbym problemu w samym przycisku od podnoszenia - opuszczania szyby ... zamień je miejscami na krótko i zobacz

Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google

MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON

Awatar użytkownika
tzsherman
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: tzsherman » pt maja 01, 2015 19:48

Spróbowałem dziś tego, ale niestety działały tak samo. Dodam, że tylne szyby robią tak niezależnie od tego czy zasuwam je przyciskami w drzwiach czy tymi pod pokrętłami nawiewu. Prawe przednie też robią tak niezależnie od tego czy to przełącznik w lewych czy prawych drzwiach.

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”