Potrzebna instalacja do lamp
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- pawelek1z2
- Użytkownik
Witam.
Czy ktoś przypadkiem nie ma schematów elektrycznych do tych lamp?
http://allegro.pl/vw-golf-mk4-iv-bora-l ... 07681.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Czy ktoś przypadkiem nie ma schematów elektrycznych do tych lamp?
http://allegro.pl/vw-golf-mk4-iv-bora-l ... 07681.html" onclick="window.open(this.href);return false;
pawelek1z2, nie wiem co się dzieje w tych lampach ... bo chyba nie pytasz o podłączenie-skoro producent - sprzedawca zapewnia ,że
"Bardzo wysokiej jakości lampy, modny wygląd, wspaniały wzór i efekt. Auto wygląda dużo młodziej i nowocześniej. Lampy nadają tylnemu pasowi auta jedyny w swoim rodzaju wygląd i podkreślają jego wyjątkowy charakter. Lampy montuje się w miejsce oryginalnych bez żadnych przeróbek. Szybki i prosty montaż, po prostu odkręcasz stare lampy, przykręcasz nowe i podpinasz kostki zasilające. Kostki i zaczepy jak w oryginalnych lampach. Do lamp dokładamy 4 żarówki GRATIS "
"Bardzo wysokiej jakości lampy, modny wygląd, wspaniały wzór i efekt. Auto wygląda dużo młodziej i nowocześniej. Lampy nadają tylnemu pasowi auta jedyny w swoim rodzaju wygląd i podkreślają jego wyjątkowy charakter. Lampy montuje się w miejsce oryginalnych bez żadnych przeróbek. Szybki i prosty montaż, po prostu odkręcasz stare lampy, przykręcasz nowe i podpinasz kostki zasilające. Kostki i zaczepy jak w oryginalnych lampach. Do lamp dokładamy 4 żarówki GRATIS "
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
- pawelek1z2
- Użytkownik
zaczyna się coś lasować i nikną rzędy diód. a skoro tak to gdzieś sobie pomyślałem o tym, by na pozycji świeciła się ich część a na stop zapalały się całość. i teraz pytanie czy tak by się dało zanim to potnę ;D ps. plug and play to one na pewno nie są bo jak podpiąłem je za pierwszym razem to zamiast stop miałem wsteczne a na wstecznym stop. a stop jako stop też był:D
ja to kiedyś naprawiłem dając rezystory i diody zaporowe. Do lampy masz przykręconą taką skrzyneczkę - niestety jest to tak zalane że się nie dostaniesz do układu. W związku z tym wywaliłem ten układ a zrobiłem swój na rezystorach. Z tym, ze wszystkie diody były sprawnepawelek1z2 pisze:zaczyna się coś lasować i nikną rzędy diód. a skoro tak to gdzieś sobie pomyślałem o tym, by na pozycji świeciła się ich część a na stop zapalały się całość.
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
- pawelek1z2
- Użytkownik
grg474, diody same w sobie są okej - bo raz świecą raz nie a na dodatek wystarczy puknąć kable i już jest ok. Za tęgi z elektroniki nie jestem jeśli miałbym samemu robić zamiennik skrzyneczki to będę potrzebował jakichś wskazówek ;]
puknąć kable? tj nie łączy na płytce lampy czy na tej skrzyneczcepawelek1z2 pisze:wystarczy puknąć kable i już jest ok.
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
- pawelek1z2
- Użytkownik
poruszyć. nie powiem Ci gdzie nie łączy. musiałbym tą lampę wyjąć i przypatrzeć ale diody nikną "sekcjami" grupami którymi są podłączone więc może w tej płytce
pawelek1z2, to wykręć lampę ... bo to 5min roboty i zobacz czy wtyk ładnie siedzi w gnieździe lampy ...
- pawelek1z2
- Użytkownik
wtyczka raczej nie bo by po prostu nie działały wogóle czy światła czy pozycje. może gdzieś w tym zalanej kostce?
Re: Potrzebna instalacja do lamp
a sprawdzałeś ? że wiesz ? zawsze twierdziłem ,że ORI to ORI - może wyglądu nie ma ala LEXUS ... ale działa latami ... a Chińczyki to o kant rozbić ...pawelek1z2 pisze:wtyczka raczej nie bo by po prostu nie działały wogóle czy światła czy pozycje. może gdzieś w tym zalanej kostce?
albo sprawdzisz co i jak albo zamykam temat
- pawelek1z2
- Użytkownik
Haki, Pierwsze co każdy Polak szturcha wtyczkę Specjalnie dziś raz jeszcze temat ogarnąłem sprawdziłem. kilkukrotnie wyjąłem włożyłem wtyczkę nic się nie zmieniało. jedne diody się świecą a inne ledwo żarzą pewnie problem z kablami w samej lampie - ale to właśnie dlatego rozpytuję o ewentualny schemat może by co wymodził