Obrotomierz diesel pod instalacje benzyny

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Toshiba
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 856
Rejestracja: sob lut 10, 2007 01:09
Lokalizacja: CeeLI / CeWu
Kontakt:

Obrotomierz diesel pod instalacje benzyny

Post autor: Toshiba » pt kwie 17, 2015 17:49

Witam.

Robię swap z RP na JR. Liczniki na dwie wtyczki posiadam. W który pin się wpiąć pod instalację z benzyny, żeby działał obrotek, który później podłącze pod wejście W w alternatorze.
Tak poza tym, nie przeszkadza, że indeks benzyna jest 935 a licznik z diesla posiada 950?



Hubi14
Forum Master
Forum Master
Posty: 1850
Rejestracja: pt lis 22, 2013 23:00
Lokalizacja: Pabianice

Obrotomierz diesel pod instalacje benzyny

Post autor: Hubi14 » pt kwie 17, 2015 20:39

prędkościomierz się przekłada ;) a co do obrotomierza, to nie wiem czy benzynowy zadziała pod wyjściem "W"



Awatar użytkownika
etz_prorider
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 146
Rejestracja: wt gru 16, 2014 23:30
Lokalizacja: Kościerzyna

Obrotomierz diesel pod instalacje benzyny

Post autor: etz_prorider » pt kwie 17, 2015 21:41

Benzynowy obrotomierz działa z odczepu modułu zapłonowego nr. 7 ale nie wykluczone, że dieslowski licznik posiada przewód łączący w kostkach z odczepem W w alternatorze. Mal licznik dieslowski ale niestety z zegarem i nie dam rady sprawdzić, czy posiada takie przyłącze na taśmie. Co do indeksu 935 a 950 powiem tak, 935 były montowane w mniejszych pojemnościach, tzn do 1.3 a 950 do 1.6 oraz 1.8.


GOFER POWER!!!
MOJE GOLFY

Hubi14
Forum Master
Forum Master
Posty: 1850
Rejestracja: pt lis 22, 2013 23:00
Lokalizacja: Pabianice

Obrotomierz diesel pod instalacje benzyny

Post autor: Hubi14 » pt kwie 17, 2015 21:57

mi chodziło o to, że inny sygnał jest z modułu i z alternatora



Awatar użytkownika
Klaudek
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 508
Rejestracja: wt mar 10, 2009 22:42
Lokalizacja: Kłodawa
Kontakt:

Obrotomierz diesel pod instalacje benzyny

Post autor: Klaudek » pt kwie 17, 2015 22:09

Inny jest sygnał z modułu i alternatora...

ale..

Jak masz obrotomierz z diesla to podciągnij go pod odczep w alternatora w benzynie - będzie działał poprawnie.



Awatar użytkownika
Toshiba
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 856
Rejestracja: sob lut 10, 2007 01:09
Lokalizacja: CeeLI / CeWu
Kontakt:

Obrotomierz diesel pod instalacje benzyny

Post autor: Toshiba » sob kwie 18, 2015 13:21

Mogę zrobić foto od tyłu licznika z diesla. Co to takiego ten odczep? :helm:
Dlaczego prędkościomierz trzeba przełożyć? Zmieniam też skrzynię. Od czego to zależy, że może przekłamywać?



ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 21 gości