Xenon "mruga"
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Xenon "mruga"
Witam
Od niedawna mam problem z ori xenonem, dokładnie jedną lampą (prawą). Problem polega na tym, że podczas przyspieszania lub wjechania w dziure xenon zaczyna mrugać tak jakby efekt "poluzowania, nie włożonej do końca żarówki" sprawdzałem mocowanie żarnika i wszystko jest ok... Żarnik jest zaczepiony platikową obramówką. Soczewka jest dokręcona i się nie rusza. Coś jakby drgania były przenoszone na lampę. Nie wiem co to może być.
Dodam, że jeden ze speców, powiedział mi że może to być jakiś regulator odbłyśnika czy coś takiego lub ułamana regulacja. Chciałbym się upewnić, bo podobno przy tej wymianie konieczne jest rozklejenie lamp...
Od niedawna mam problem z ori xenonem, dokładnie jedną lampą (prawą). Problem polega na tym, że podczas przyspieszania lub wjechania w dziure xenon zaczyna mrugać tak jakby efekt "poluzowania, nie włożonej do końca żarówki" sprawdzałem mocowanie żarnika i wszystko jest ok... Żarnik jest zaczepiony platikową obramówką. Soczewka jest dokręcona i się nie rusza. Coś jakby drgania były przenoszone na lampę. Nie wiem co to może być.
Dodam, że jeden ze speców, powiedział mi że może to być jakiś regulator odbłyśnika czy coś takiego lub ułamana regulacja. Chciałbym się upewnić, bo podobno przy tej wymianie konieczne jest rozklejenie lamp...
Xenon "mruga"
bosse, na początek zamieniłbym miejscami przetwornicę --- tą z działającej lampy do tej " mrugającej " i zobaczył czy problem nadal występuje ...
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Xenon "mruga"
Myślałem, że przetwornica nie ma nic do tego, no ale zobacze tak jak mowisz
oczywiscie czekam dalej na jakies propozycje co to moze byc

oczywiscie czekam dalej na jakies propozycje co to moze byc
Xenon "mruga"
bosse, a zamień miejscami same żarniki
Xenon "mruga"
bosse, a nie masz żadnych urządzeń zamontowanych w aucie - które mogą powodować jakieś spięcia etc .....
CB-RADIO ... dodatkowe alarmy itp itd
Samą lampę też sprawdź czy się nie rusza w rękach ... może nie dokręcona od spodu ?
CB-RADIO ... dodatkowe alarmy itp itd
Samą lampę też sprawdź czy się nie rusza w rękach ... może nie dokręcona od spodu ?
Xenon "mruga"
Auto seria, nie mam CB radia ani podobnych tego typu urzadzen... Jak zamieniałem przetwornice to wyciagalem lampy, wiec przykręcone są dokladnie tak jak wczesniej. Wlasnie nic nie lata w lampie nawet jak ja "potrzepie"
Xenon "mruga"
bosse, nie było pytania na początku - mój błąd --- jaki ty masz silnik kolego
Xenon "mruga"
Ok .... pozostała nam tylko ostatnia próba --- zamień miejscami palniki ....
wiem ,że
Czekam
wiem ,że
ale nawet w ASO i super sklepach zdarzają się tzw padaki ...żarniki mam finkiel nówki ge xenstation kupione w aso...
Czekam