Witam
Mam nietypowy problem kupiłem Xenon oryginalny AL z oryginalnymi przetwornicami i starterami,przerobiłem kostkę z 12 na 10 pin według schematu znalezionego na forum.
Więc postanowiłem zamontować, zabrałem się za jedną stronę ,a z drugiej została normalna lampa na h7.
Odpaliłem aby sprawdzić czy działa wszystko jak trzeba i tu dziwny problem na światłach pozycyjnych h7 w zwykłej lampie się żarzy , a d2s w xenonowej jak by strzela i mruga , po przełączeniu na mijania wszystko działa jak powinno.
Dla testu podłączyłem drugą lampę i z drugą niema tego problemu.
Czy ktoś ma pomysł czego to może być wina? Albo co sprawdzić ?
Xenon d2s odpala się na pozycyjnym.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Ostatnio zmieniony wt kwie 14, 2015 18:51 przez Mojito, łącznie zmieniany 1 raz.
Podłącz całość tj 2 lampy jak trzeba i problem zniknie
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Trochę dziwne że na prawej lampie to występuje , a na lewej już nie.
Bo wszystko działa pozycja, kierunki, drogowe , regulacja na silniczkach.
I właśnie po odpaleniu na pozycji żarnik mruga i silniczek się załącza.Ale po odpaleniu świateł normalnie na mijanie wszystko ustaje i świecą jak trzeba.
No ale nic nie szkodzi sprawdzić jak mówisz, jak to nie rozwiąże problemu trzeba myśleć dalej.
Bo wszystko działa pozycja, kierunki, drogowe , regulacja na silniczkach.
I właśnie po odpaleniu na pozycji żarnik mruga i silniczek się załącza.Ale po odpaleniu świateł normalnie na mijanie wszystko ustaje i świecą jak trzeba.
No ale nic nie szkodzi sprawdzić jak mówisz, jak to nie rozwiąże problemu trzeba myśleć dalej.
Ostatnio zmieniony wt kwie 14, 2015 18:50 przez Mojito, łącznie zmieniany 1 raz.
Hej
Dziś sprawdziłem tak jak proponowałeś, podłączyłem obie lampy xenonowe i teraz obie mrugają na światłach pozycyjnych , na światłach mijania wszystko jest jak powinno.
Co zauważyłem jak odepnę prawą lampę tą od pasażera to druga nie mruga,jak wyciągnąłem bezpiecznik od pozycyjnych to i tak w prawej lampie pozycja się pali.
W lewej to nie występuje, nawet zmieniałem je miejscami,podpinałem zamiast prawej zwykła h7 i też tego niema więc wszystko jest powodowane przez prawą lampę xenonową.
Żarówki wszystkie nowe nawet d2s i nic to nie zmienia.
Jak to może być połączone że przez prawą lampę dzieje się takie coś z lewą lampą?
Ktoś podpowie co jest nie tak gdzie szukać przyczyny?
Dziś sprawdziłem tak jak proponowałeś, podłączyłem obie lampy xenonowe i teraz obie mrugają na światłach pozycyjnych , na światłach mijania wszystko jest jak powinno.
Co zauważyłem jak odepnę prawą lampę tą od pasażera to druga nie mruga,jak wyciągnąłem bezpiecznik od pozycyjnych to i tak w prawej lampie pozycja się pali.
W lewej to nie występuje, nawet zmieniałem je miejscami,podpinałem zamiast prawej zwykła h7 i też tego niema więc wszystko jest powodowane przez prawą lampę xenonową.
Żarówki wszystkie nowe nawet d2s i nic to nie zmienia.
Jak to może być połączone że przez prawą lampę dzieje się takie coś z lewą lampą?
Ktoś podpowie co jest nie tak gdzie szukać przyczyny?
Mojito, przyczyny szukałbym w 2 rzeczach :
1 - przetwornice
2 - same żarniki ksenonowe - mają dość
1 - przetwornice
2 - same żarniki ksenonowe - mają dość
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google