Przewody zapłonowe
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Przewody zapłonowe
Witam
Niedawno zakupiłem nowe przewody zapłonowe firmy NGK (nie były tanie). Przy ich montażu był problem z założeniem ich na świece ( sąsiad powiedział aby odrkęcić nakrętkę z góry świecy, bo ponoć są one do "starego typu przewodów). Po zamontowaniu wszystko niby jest ok, ale w nocy przy rozruchu widać iskrzenie, dodam, że mam zamontowaną nową kopułkę, rozdzielacz akumulator i świece. Jaki może być powód tego iskrzenia? Golf 3, 1.4 benzyna (bez gazu), 44kw
Niedawno zakupiłem nowe przewody zapłonowe firmy NGK (nie były tanie). Przy ich montażu był problem z założeniem ich na świece ( sąsiad powiedział aby odrkęcić nakrętkę z góry świecy, bo ponoć są one do "starego typu przewodów). Po zamontowaniu wszystko niby jest ok, ale w nocy przy rozruchu widać iskrzenie, dodam, że mam zamontowaną nową kopułkę, rozdzielacz akumulator i świece. Jaki może być powód tego iskrzenia? Golf 3, 1.4 benzyna (bez gazu), 44kw
Przewody zapłonowe
NGK -- podróby
pewnie kupione za 1/2 ceny ORI .... okazyjnie z Alledrogo etc ...
Kup BERU ... a zobaczysz różnicę

Kup BERU ... a zobaczysz różnicę

Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
-
- Nowicjusz
Re: Przewody zapłonowe
Haki po pierwsze przewody zostały kupione w sklepie (rkniedziałek), a nie na allegro i wątpię aby były to podróby. Po 2 jak nie masz nic do powiedzenia stricte do tematu prosze nie wypowiadaj się nie napisałem posta po to aby się kłócić.
Mavrick silnik mam ogólnie czysty tylko z przodu miałem mały chyba wyciek, ale olej chyba nie przewodzi prądu nie?
A jak sie wypowiecie co do odkręcania tej nakrętki (z góry świecy), bo nie wiem czy owy sąsiad ma rację co do tego
Mavrick silnik mam ogólnie czysty tylko z przodu miałem mały chyba wyciek, ale olej chyba nie przewodzi prądu nie?
A jak sie wypowiecie co do odkręcania tej nakrętki (z góry świecy), bo nie wiem czy owy sąsiad ma rację co do tego
- Mavrick
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Przewody zapłonowe
To ze kupiles w sklepie nie oznacza ze masz 100% pewnosci ze to org...(sprzedawca tez moze o tym nie wiedziec). Ostatnio bylo tak z Durexami...okazalo sie ze 60% gumek pochodzi z jakiejs fabryki z Chin gdzie Durex nigdy nie prowadzil tam produkcji.goldboy991 pisze:Haki po pierwsze przewody zostały kupione w sklepie
Teoretycznie nie powinien ale jak ja mialem zabryzgany to wlasnie iskry skakaly jak pomylone:D.goldboy991 pisze:ale olej chyba nie przewodzi prądu nie?
Sasiad mial racje...z tymi nakretkami nie wsadzilbys tych kabli na swiece.goldboy991 pisze:A jak sie wypowiecie co do odkręcania tej nakrętki (z góry świecy), bo nie wiem czy owy sąsiad ma rację co do tego
Przewody zapłonowe
goldboy991, ja się nie kłócę -- nie po to tu jestem ,,, ale znajdź ostatnie tematy z kablami NGK ... i to jakie mają teraz opinie
Nawet kilku userów z forum oddawało NGK i brało inne bo padły jakością na
...
Jeśli po nich w nocy skacze iskra --- to albo mega stare i popękane izolacje ,, albo gdzieś na aparacie masz przebicie

Nawet kilku userów z forum oddawało NGK i brało inne bo padły jakością na

Jeśli po nich w nocy skacze iskra --- to albo mega stare i popękane izolacje ,, albo gdzieś na aparacie masz przebicie
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
-
- Nowicjusz
Przewody zapłonowe
Dzięki za podpowiedzi. Nie wiem co działać bo niby łapiąc za kable nie czułem aby miały przebicie nic mnie nie "kopnęło".
Spróbóję jeszcze wyczyścić silnik jak tak i zobaczę co się będzie działo, jezeli to nie pomoże to nie mam zielonego pojęcia co się dzieje. Na starych kablach widać dokładnie, że iskrzenie było na kablach, a tu (albo mi się wydawało) iskrzenie było poza kablami. No nic pomyślę i bendę pisał co i jak jeszcze raz dzięki i jak cos złego to nie ja
.
Spróbóję jeszcze wyczyścić silnik jak tak i zobaczę co się będzie działo, jezeli to nie pomoże to nie mam zielonego pojęcia co się dzieje. Na starych kablach widać dokładnie, że iskrzenie było na kablach, a tu (albo mi się wydawało) iskrzenie było poza kablami. No nic pomyślę i bendę pisał co i jak jeszcze raz dzięki i jak cos złego to nie ja

- Mavrick
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Przewody zapłonowe
Wez jakis plyn do mycia okien ustaw go na spray i w nocy podczas pracy popsikaj nim na silnik wtedy od razu bedziesz widzial czy iskra skacze czy tez nie;).
-
- Nowicjusz