zamek tył lewy

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

mateodzielny
Nowicjusz
Nowicjusz

zamek tył lewy

Post autor: mateodzielny » sob mar 21, 2015 14:20

witam
mam problem z zamkiem zauwazyłem dziwne otwieranie sie zamka linka od środka wewnatrz jest taki jakby opór jak miałem wyciagniety zamek to przy pociagnieciu za linke podciagał sie delikatnie rygiel od zamka Obrazek
czekam na wasza pomoc

Awatar użytkownika
Haki
_
_
Kontakt:

zamek tył lewy

Post autor: Haki » wt mar 24, 2015 13:07

Regulacja ... zdemontuj boczek i zobacz czy nic nie ociera o pręt ...
Tematy znajdziesz na forum

Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google

MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON

mateodzielny
Nowicjusz
Nowicjusz

zamek tył lewy

Post autor: mateodzielny » śr mar 25, 2015 12:58

Witam
Nic nie ociera o pręt a jeśli chodzi o regulacje to jak ją przeprowadzić bo nie wiem rozkładałem już wiele zamków ale takiego problemu nigdy nie napotkałem proszę o pomoc

mateodzielny
Nowicjusz
Nowicjusz

zamek tył lewy

Post autor: mateodzielny » pt kwie 24, 2015 10:51

Witam
panowie wytłumaczcie mi o co chodzi z tym moim zamkiem pierwszy temat tego postu bo dalej nie wiem czy to otwieranie jest prawidłowe
jak zrobić zeby to było dobrze i nie podciagał sie rygiel

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

zamek tył lewy

Post autor: Qto » pt kwie 24, 2015 12:05

możesz napisać coś więcej...
"jest taki jakby opór" - ale drzwi się otworzą czy nie ? Może opisujesz sytuacje kiedy auto jest zamknięte centralnym zamkiem ?

Regulacji nie ma...jak źle chodzi to trzeba zdjąć tapicerkę, sprawdzić jak chodzi bez niej...jak dalej źle to wyciągnąć zamek...

mateodzielny
Nowicjusz
Nowicjusz

zamek tył lewy

Post autor: mateodzielny » pt kwie 24, 2015 12:15

Drzwi się otwierają ale nie w tym rzecz chce wymienic zamek bo mam uszkodzoną krancowke i mam zamek juz drugi na wymiane uzywany oryginalny przelutowalem zimne luty i poskładałem go tylko nie wiem czy taka sutuacja powinna wystepowac gdy ciagne za linke wewnetrzna to sie podciaga ten element co na zdjeciu jest zazanaczony oczywiscie wtedy zamek sie otwiera ale czy wczesniej nie powinien sie otwierac własnie tego nie jestem pewien nie chce załozyc zamka i robic przy drzwiach dwa razy tak wiec prosze o pomoc
a jeśli chodzi o regulacje to tylko linka zewnatrzna jest regulowana

mateodzielny
Nowicjusz
Nowicjusz

zamek tył lewy

Post autor: mateodzielny » wt kwie 28, 2015 17:33

I jak pomoże ktoś na post wyżej
nikt nie zna odpowiedzi
pozdrawiam

Awatar użytkownika
rotkeh
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

zamek tył lewy

Post autor: rotkeh » wt kwie 28, 2015 20:08

Działa to tak :
1. Zamykasz drzwi NIE ryglując od środka ( przyciskiem od centralnego ,tym przy drzwiach kierowcy , nie wciskasz tego elementu zaznaczonego na czerwono ) ciągniesz za linkę ----drzwi powinny się otworzyć
2. Zamykasz drzwi ryglujesz od środka (przyciskiem od centralnego ,tym przy drzwiach kierowcy , lub ręcznie wciskasz ryglowanie przy zamku ten element na czerwono) --- musisz pociągnąć za ta linkę 2 razy ,pierwszy raz odryglowuje , drugie pociągnięcie otwiera.
3. Zamykasz drzwi z pilota lub od zewnątrz kluczykiem ---nie otworzysz drzwi od środka. (Tu musisz już mieć podłączoną elektrykę do zamka )

Tak by to w skrócie wyglądało , jeśli chcesz sobie zaoszczędzić pracy to po zdjęciu tapicerki i osłony metalowej , wypnij kostkę ze starego zamka i wepnij do tego co masz montować i przeprowadzi symulację tak jakbyś miał go w dzwiach , jeśli zachowa się tak jak powyżej w tych 3 punktach jest wszystko ok z zamkiem.

Ten element na zdjęciu jest to ryglowanie drzwi od środka tak ma się dziać z tym zamkiem . (jest to działanie z opcji nr.2)

Było 259Nm/112KM jest 308Nm /145KM Made in Daron7

mateodzielny
Nowicjusz
Nowicjusz

zamek tył lewy

Post autor: mateodzielny » wt kwie 28, 2015 20:25

Witam dzięki za pomoc mi chodzi o punkt 1 tylko że ciągnac za linke podciaga sie ten element zaznaczony na zdjeciu i czy tak powinno być mam zamek na wierzchu i widze własnie ze tak pracuje a nie mam innego zeby porównac rozkładałem zamek zeby luty przelutowac i potem złozyłem tylko własnie ta kwestia mnie martwi

Awatar użytkownika
rotkeh
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

zamek tył lewy

Post autor: rotkeh » wt kwie 28, 2015 20:57

Teraz już nie pamiętam , bo rozbierałem zamek jakieś 7 miesięcy temu , ale raczej tak powinno A opcja 2 chodzi na dwa razy ? Jeśli tak to jest ok.

Było 259Nm/112KM jest 308Nm /145KM Made in Daron7

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”