Koledzy mam taki problem.
Przestała mi działać klamka bagażnika ( Golf 4 1,9 TDi Variant ). Trochę o tym czytałem w necie i po lekturze wyczyściłem mikrostyk przy klamce. Mikrostyk okazał się być dobry. Potem wziołem się za zamek i co się okazało, że jak odłączę kabelek od zamka to działa mi klamka a jak podłącze kable to znów nie działa.
I tak bym to zostawił ale nie działa w takim przypadku oświetlenie bagażnika.
Co mogę z tym poradzić ? ( nie jestem elektronikiem )
Czy to może jakieś zwarcie w zamku ?
Zamek bagażnika-
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Zamek bagażnika-
Sprawdź masę i edytuj temat ....
Pytanie czy nikt przed Tobą nie grzebał przy tym zamku ...
Pytanie czy nikt przed Tobą nie grzebał przy tym zamku ...
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Zamek bagażnika-
klamka działa elektrycznie - żeby działała prawidłowo musi być rozłączony styk mikrostyku zamka klapy - czyli otwierasz klapę - klamka otwiera siłownik, mikrostyk klapy robi zworę - zapala się światełko w bagażniku + idzie masa dla komfortu. Zamykasz zamek masa zostaje odcięta - jest to sygnał dla komfortu, że można ponownie użyć zamka - wnioski - albo zwarcie na przewodach w przelotce klapy albo zwarcie na przewodach w mikrostyku zamka klapyklasik2 pisze:Potem wziołem się za zamek i co się okazało, że jak odłączę kabelek od zamka to działa mi klamka a jak podłącze kable to znów nie działa.
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR
, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR