Problem z elektryczną regulacją świateł.

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

klopot29
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: klopot29 » pn mar 02, 2015 10:01

Witam, do niedawna mam golfa mk3 1.9 TDI 1995r. Otóż jest w nim problem z regulacją świateł. ( zaznaczę, że poprzedni właściciel nie miał silniczków od regulacji). Kupiłem silniczki sprawne, założyłem i przez moment wszystko grało. teraz silniczki nie żyją, czasem jak wypnę silniczek z wiązki i wepnę z powrotem to lekko cyknie tylko. Bezpieczniki są ok. sprawdzałem na dwóch przełącznikach do świateł i jest to samo. Moje pytanie jest takie, czy któryś przekaźnik nie jest sprzężony z regulacją świateł??? Może miał ktoś podobny problem. Czekam na propozycję i pozdrawiam.

bioly05011
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: bioly05011 » pn mar 02, 2015 10:15

żaden przekaźnik nie ma nic wspólnego z regulacją,problem tkwi w zespole sterującym,ale piszeszeże dwa zakładałeś,bądź w silnikach jak również instalacji,miernik w dłoń,sprawdź napięcie w kostce silnika...

Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11

klopot29
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: klopot29 » pn mar 02, 2015 10:22

Wiem, że na silniczki dochodzi masa, ale nie ma napięcia, sprawdzałem na tej kostce co wchodzi do włącznika świateł i na dwóch przewodach jest napięcie, bodajże jak dobrze pamiętam niecałe 12v (ale mogę się teraz mylić) Pytanie który przewód jest odpowiedzialny za zasilanie silniczków.

Awatar użytkownika
Mavrick
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: Mavrick » wt mar 03, 2015 09:07

Sprawdz czy masz wszystkie wtyczki dobrze dopchniete w skrzynce bezpiecznikow. U mnie bylo tak ze wyskoczyla z jednej strony wtyczka ktora byla odpowiedzialna za regulacje swiatel co skutkowalo tym ze swiatla podczas jazdy sie opuszczaly. Po przypadkowym zlokalizowaniu usterki problem juz nie wystepuje. Mozesz tez jeszcze zrobic zwarcie na wtyczce przy potencjometrze i zobaczyc czy sie swiatla rusza.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”