webasto
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
webasto
witam ,mam golfa 5 z 2008 2.0 140 koni,posiada on mfa+ pelny fis,hcialbym sie dowiedziec czy ma on webasto, bo nie ma w menu ani nie mam przycisku na panelu,prosze o wyjasnienie jak to dziala i czy w ogole jest , bo nie czuje aby grzalo po odpaleniu,dopiero jak silnki sie rozgrzeje
webasto
Możesz mieć co najwyżej tzw dogrzewacz powietrza .... ktory po odpowiednim ustawieniu na climatronicu - szybciej nagrzewa wnętrze ...
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
webasto
schyl się przy przednim kole - strona pasażera obok wahacza powinno być widać rurę wydechu webasto - jeśli widać to jestszarik1404 pisze:hcialbym sie dowiedziec czy ma on webasto,

Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR
, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5

-
- Mały gagatek
webasto
dziekuje,a jesli mam tylko ten dogrzewacz to jak ustawic na climatroniku? pojade do kumpla na vcds i sprawdzimy
Re: webasto
Masz jedynie elektryczny dogrzewacz powietrza, dogrzewacz włącza się automatycznie poniżej temp +5 na zewnątrz, po minucie powinno juz lecieć ciepłe powietrze, klimatronic nie może być na low tylko tyle...szarik1404 pisze:dziekuje,a jesli mam tylko ten dogrzewacz to jak ustawic na climatroniku? pojade do kumpla na vcds i sprawdzimy
Jedź na vcds sprawdź czy nie ma błędów dogrzewacza i na blokach pomiarowych sprawdzić czy dział, tylko musi być zimno, dogrzewacz lubił się psuć czasem w 5-tce, uzywka nie jest droga a wymiana dość prosta
webasto
marmi m, ty mówisz o elektrycznej grzałce w nagrzewnicy (oznaczonej Z35) a ja mówię o standheizung/zuheizer.
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5

webasto
grg474 ma rację Jeśli nie masz pilota to odpal samochodzik podgrzej go przez około 3-4 minuty na max i zgaś. Jak będziesz nadal coś słyszał pod maską przez kilka, kilkanaście sekund to masz Zuheizer a jeśli cisza to masz podgrzewacz PTC. I zobacz jak długo czekasz na ciepłe powietrze po odpaleniu.
-
- Mały gagatek
webasto
witam,szanownych kolegow.zrobilem ten test przy 4 stopniach na dworze,mam chyba tylko ten dogrzewacz powietrza ,bo po minucie bylo juz czuc cieple powietrze a po pieciu min juz wyraznie grzalo,ustawione mam na auto caly czac ,temperatura zadana 20 stopni.Parafik nic nie slychac po zgaszeniu auta,jutro jeszcze pojade na vcds.
-
- Mały gagatek