problem z szyberdachem elektrycznym
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam mam pytanko co do mojego golfika 4 a dokładnie chodzi mi o szyberdach bo raz działa a raz nie działa , nie wiem co sie dzieje ale mam tez problem z swiatłami wewnetrznymi gdy otwieram to sie zaswieci i juz nie zgasnie i swieci sie nawet 20 min , czasmi tez podczas jazdy zaczyna mrógac taka lampka wewnetrzna ale tylko przez chwilke . Nie wiem co sie dzieje czy to moduł konfortu czy cos innego. Nadmienie ze mam centralny zamek z domykaniem szyb i szyberdach , auto jest z 98r. Miał ktos podobny problem z tym zamykaniem szyberdachu i swiatłami wewnetrznymi.
LAMPKI https://www.google.pl/?gws_rd=ssl#q=lam ... 85+golf+IV" onclick="window.open(this.href);return false;
Co do szyberka --- to wyciągnij na początek mechanizm otwierania-zamykania i wyczyść w nim ścieżki ...
Co do szyberka --- to wyciągnij na początek mechanizm otwierania-zamykania i wyczyść w nim ścieżki ...
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
-
- Nowicjusz
Re: problem z szyberdachem elektrycznym
[quote="Haki"]LAMPKI https://www.google.pl/?gws_rd=ssl#q=lam ... 85+golf+IV" onclick="window.open(this.href);return false;
ok a to chodzi o to pokrętło do otwierania szyberdachu z lampkami wewnetrznymi , ta czesc musze rozebrac
ok a to chodzi o to pokrętło do otwierania szyberdachu z lampkami wewnetrznymi , ta czesc musze rozebrac
-
- Nowicjusz
A co do zapalamnia sie lampki wewnatrz auta to myslicz ze bedzie uszkodzony jakis mikrowłacznik, czy moze bys to moduł konfortu uszkodzony,
bo była jeszcze sprawa z zamkiem w klapie bagaznika , po kupnie auta były przerwane kable w słupku w tej gumowej osłonie , zlutowałem je i zamki wszystkie działaja. I czy nie moze byc przyczyna to ze cos sie stykało i sie popalił moduł konfortu.
bo była jeszcze sprawa z zamkiem w klapie bagaznika , po kupnie auta były przerwane kable w słupku w tej gumowej osłonie , zlutowałem je i zamki wszystkie działaja. I czy nie moze byc przyczyna to ze cos sie stykało i sie popalił moduł konfortu.
maniekdj13, jak najbardziej --- podłączenie kompa powie nawet który .... jest uwalony
Poszło zwarcie i moduł komfortu poszedł :/
Poszło zwarcie i moduł komfortu poszedł :/
-
- Nowicjusz
Re: problem z szyberdachem elektrycznym
A mam jeszcze pytanko co do modułu komfortu moze sie ktos orietuje jaki moduł posiadam czy jest on na dwie wtyczki czy na jedna , bo na alegro jest ich duzo i sa rózne. U mnie w golfiku jest cen. zamek , 4 elektryczne szyby , el. szyberdach i domykanie jest z kluczyka szyb i szyberdachu. auto jest z 1998r. wersia Basis 1.4 16V.
Moduły sa rózne i nie wiem jaki kupic a nie chce rozkrecac i skrecac spowrotem a autem czesto jeżdze, da sie to jakos po winie sprawdzic
Moduły sa rózne i nie wiem jaki kupic a nie chce rozkrecac i skrecac spowrotem a autem czesto jeżdze, da sie to jakos po winie sprawdzic
-
- Nowicjusz
zmieniarka vw jakie płyty czyta
mam pytanko czy moze mi ktos powiedzieć czy zmieniarka płyt cd na 6 płyt czy na 1 płytke bedzie odtwarzac wszystkie płyty nagrane z komputera czy bedzie wystepowała jakis problem
maniekdj13, nie będzie problemów .... oba rodzaje czytają wypalane CD