Problem dotyczy usterki tempomatu (zamontowany fabrycznie) - około 2 tygodnie temu przestał działać (nagle)
Objawy są takie, że po przełączeniu dźwigienki przy kierownicy na ON zapala się sygnalizacja na desce rozdzielczej.
Natomiast próba uruchomienia tempomatu za pomocą przycisków z boku manetki nie przynosi żadnego rezultatu (wcześniej działał przycisk zwiększania jak i zmiejszania prędkości).
Czy macie pomysł co mogło się stać?
Czy przyczyny szukać w manetce czy w jakimś czujniku?
Dodam jeszcze, że około miesiąca temu wyskoczył mi błąd check engine (na około 200km)
Usterka tempomatu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Usterka tempomatu
Aktualnie: Golf IV Variant 1,9TDI Pacific (ASZ)
Jeszcze jest: Golf III 1,8 GL (AAM)
Usterka tempomatu
Ja bym odpowiedzi poszukał w interfejsie diagnostycznym. Szklana kula nie bardzo sie sprawdza.Jaceklo pisze:Czy przyczyny szukać w manetce czy w jakimś czujniku?
Usterka tempomatu
A czego szukać po podłączeniu pod kompa? Bo niestety w tym biegły nie jestem.
Bo po podłączeniu pod kompa vag nie wypluł mi żadnego błędu.
Bo po podłączeniu pod kompa vag nie wypluł mi żadnego błędu.
Usterka tempomatu
Jaceklo, viewtopic.php?f=80&t=564068" onclick="window.open(this.href);return false; zerknij
apropo .... jaką wiązkę kupiłeś ? może wtyk wyskoczył
apropo .... jaką wiązkę kupiłeś ? może wtyk wyskoczył
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Re: Usterka tempomatu
Dzięki, jeśli się uda, to dzisiaj sprawdzę grupę 006 i 022Haki pisze:Jaceklo, viewtopic.php?f=80&t=564068" onclick="window.open(this.href);return false; zerknij
Tempomat jest oryginalny (nawet w VIN mam wbity ), więc nic nie kupowałem...Haki pisze:apropo .... jaką wiązkę kupiłeś ? może wtyk wyskoczył
Usterka tempomatu
Ja miałem podobny problem. Sprawdziłem wszystkie czujniki manetkę i nic. Okazało się że winny był tzw. przewód GALA. Jest on przy kostce w radiu. Jeżeli VAG widzi wszystko to zrób test drogowy i zerknij czy widzi prędkość jazdy przy włączonym tempomacie.
Usterka tempomatu
Dzięki wszystkim za pomoc!!
Podpięcie pod VAGa wystarczyło. Do wymiany był czujnik położenia pedału sprzęgła!
Podpięcie pod VAGa wystarczyło. Do wymiany był czujnik położenia pedału sprzęgła!