Witam serdecznie! Jako, że to mój pierwszy post mam nadzieję, że temat utworzyłem zgodnie z regulaminem
Problem mam z Golfem IV SDI 99r. Zaczęło się od tego, że chciałem zamknąć auto kluczykiem przez centralny zamek (pilota nie posiadam) lecz zauważyłem, że drzwi kierowcy się nie zamknęły i że nie miga czerwona dioda. Pozostałe drzwi się pozamykały. Co więcej lampka w drzwiach kierowcy nie gaśnie po zamknięciu drzwi, gaśnie samoczynnie po jakimś tam czasie. Gdy już zgaśnie zapala się po przekręceniu kluczyka i świeci cały czas gdy silnik pracuje.
Zauważyłem również, że nie świeci się podświetlenie nadmuchu powietrza oraz kontrolka świateł mijania. Dodatkowo nie chce się otworzyć klapa bagażnika, nie mogę kluczykiem bo zamek jest zapiaskowany.
Przepraszam jeśli napisałem to niejasno, słabo się na tym znam. Liczę, że ktoś pomoże i coś poradzi. Pozdrawiam!
Złożony problem z elektryką (?)
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
pokrętła? żaróweczka w środkowym pokrętledaniel0313 pisze:Zauważyłem również, że nie świeci się podświetlenie nadmuchu powietrza
błąd w zamku drzwi lub silniczku szyby? albo.. zwarcie w którejść z żarówek np podswietlenie nad lusterkiem, światełka pasażerówdaniel0313 pisze:lecz zauważyłem, że drzwi kierowcy się nie zamknęły i że nie miga czerwona dioda. Pozostałe drzwi się pozamykały. Co więcej lampka w drzwiach kierowcy nie gaśnie po zamknięciu drzwi
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
-
- Nowicjusz
Re: Złożony problem z elektryką (?)
błąd w zamku drzwi lub silniczku szyby
szyby nie są ekektryczne akurat
Dziwi mnie, że te wszystkie rzeczy stały się w tym samym czasie, może jakaś wiązka się przerwała, która to zasila, no nie wiem. Czy podpięcie pod komputer coś ułatwi?
Podepnij kompa i pochwal się błędami jakie wysypie sterownik ...
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
czyszczenie zamka, poprawa lutów, sprawdzenie mikrostyku (wyszukiwarka podpowie co i jak, bo temat wałkowany wielokrotnie, są dwie fotoporady w FAQ) - zamek sygnalizuje że jest otwarty...dlatego problem z zamknięciem drzwi ( drzwi kierowcy nie zamkniemy kiedy jest sygnał że są otwarte)