Złożony problem z elektryką (?)

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

daniel0313
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: daniel0313 » śr lut 18, 2015 15:17

Witam serdecznie! Jako, że to mój pierwszy post mam nadzieję, że temat utworzyłem zgodnie z regulaminem :-)
Problem mam z Golfem IV SDI 99r. Zaczęło się od tego, że chciałem zamknąć auto kluczykiem przez centralny zamek (pilota nie posiadam) lecz zauważyłem, że drzwi kierowcy się nie zamknęły i że nie miga czerwona dioda. Pozostałe drzwi się pozamykały. Co więcej lampka w drzwiach kierowcy nie gaśnie po zamknięciu drzwi, gaśnie samoczynnie po jakimś tam czasie. Gdy już zgaśnie zapala się po przekręceniu kluczyka i świeci cały czas gdy silnik pracuje.
Zauważyłem również, że nie świeci się podświetlenie nadmuchu powietrza oraz kontrolka świateł mijania. Dodatkowo nie chce się otworzyć klapa bagażnika, nie mogę kluczykiem bo zamek jest zapiaskowany.
Przepraszam jeśli napisałem to niejasno, słabo się na tym znam. Liczę, że ktoś pomoże i coś poradzi. Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
grg474
_
_

Post autor: grg474 » śr lut 18, 2015 18:43

daniel0313 pisze:Zauważyłem również, że nie świeci się podświetlenie nadmuchu powietrza
pokrętła? żaróweczka w środkowym pokrętle
daniel0313 pisze:lecz zauważyłem, że drzwi kierowcy się nie zamknęły i że nie miga czerwona dioda. Pozostałe drzwi się pozamykały. Co więcej lampka w drzwiach kierowcy nie gaśnie po zamknięciu drzwi
błąd w zamku drzwi lub silniczku szyby? albo.. zwarcie w którejść z żarówek np podswietlenie nad lusterkiem, światełka pasażerów

Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR :(, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5

daniel0313
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: Złożony problem z elektryką (?)

Post autor: daniel0313 » śr lut 18, 2015 21:11

błąd w zamku drzwi lub silniczku szyby

szyby nie są ekektryczne akurat

Dziwi mnie, że te wszystkie rzeczy stały się w tym samym czasie, może jakaś wiązka się przerwała, która to zasila, no nie wiem. Czy podpięcie pod komputer coś ułatwi?

Awatar użytkownika
Haki
_
_
Kontakt:

Post autor: Haki » czw lut 19, 2015 00:24

Podepnij kompa i pochwal się błędami jakie wysypie sterownik ...

Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google

MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » czw lut 19, 2015 01:30

czyszczenie zamka, poprawa lutów, sprawdzenie mikrostyku (wyszukiwarka podpowie co i jak, bo temat wałkowany wielokrotnie, są dwie fotoporady w FAQ) - zamek sygnalizuje że jest otwarty...dlatego problem z zamknięciem drzwi ( drzwi kierowcy nie zamkniemy kiedy jest sygnał że są otwarte)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”