Witam
Kupiłam niedawno VW golfa IV 1,4 benzyna i mam taki problem ze gdy wyjade na dalsza drogę poza miasto tak jak by się auto rozgrzało wystarczy 15 km , to po tym odcinku przy skręcaniu na śkrzyzowaniu , hamowaniu zapala mi się kontrolka akumulatora i obroty nagle spadają i tak jak by gasło auto po czym jak nadusze pedał gazu to szarpnie i jest ok i za chwile to samo . Nie wiem co jest nie tak sprawdzony alternator oraz kable , nie wiem gdzie szukać pomóżcie bo to trochę niebezpieczne .
Spadek obrotów zapalająca się kontrolka akumulatora
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Nic nie napisałeś o samym AKU --w jakiej kondycji jakie wartości pokazuje etc ...
W altku co sprawdzane ? regulator napięcia ok ?
Napisz kiedy pasek i w jakim stanie jest od napędu altka ...
Kiedy wymieniane świece ... w jakim stanie przewody WN
...
i przede wszystkim --- podłącz kompa jak masz możliwość
W altku co sprawdzane ? regulator napięcia ok ?
Napisz kiedy pasek i w jakim stanie jest od napędu altka ...
Kiedy wymieniane świece ... w jakim stanie przewody WN
...
i przede wszystkim --- podłącz kompa jak masz możliwość
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Niestety nie znam się sama ale oddałam autko do mechanika i sprawdzili wymontowali alternator i jest wstanie niemalże idealnym tak powiedzieli , przewody również , akumulator sprawdzili ze napięcie jest ok i aku sprawne.świece , rozrzad z pompą oleje zostały wymienione w listopadzie 2014r serwis w niemczech . Przewody według mechanika również jak napisałam w niemalże idealnym stanie. Co do reszty się nie orientuje , dodam jeszcze ze troszkę nie równe obroty ma autko jak jest zimne i mechanik odłaczał jakąś kostkę co idzie do przepustnicy i sugeruje że może to być wina i zaproponował wzięcie pod lepszy komputer .
Iprzy okazji jeszcze mam jeden mały problem otóż w miejscu kierowcy na podłodze jest mokra podłoga i nie wiem od czego jedynie tam .żadne płyny nie uciekają wszystko jest. I mnie to zastanawia troszkę.
Iprzy okazji jeszcze mam jeden mały problem otóż w miejscu kierowcy na podłodze jest mokra podłoga i nie wiem od czego jedynie tam .żadne płyny nie uciekają wszystko jest. I mnie to zastanawia troszkę.
kaska0004, przepraszam ,że pisałem na Ty --- bo widzę teraz ,że mam do czynienia z kobietą ...
Zgłoś się na PW ... to pomogę
Zgłoś się na PW ... to pomogę
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google