bora problem z elektryką

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

gladki52
Nowicjusz
Nowicjusz

bora problem z elektryką

Post autor: gladki52 » pn lut 16, 2015 18:00

witam mam takie dwa problemy odnośnie zamków w borze 1.9 tdi rok 98.

pierwszy problem polega na tym że centralka nie zamyka mi tylnych drzwi tzw zamykają się ale rygle odrazu odskakują w pozycje otwartą. Myślałem że to mikroswich i zimne luty w zamku od strony kierowcy dlatego rozebrałem cały zamek przeciściłem poprawiłem luty i lipa nadal ten sam problem

druga sprawa polega na tym że przy sprawdzaniu zamków chciałem sprawdzić czy tylna klapa się zamknie z kluczyka więc wsadziłem kluczyk do zamka tylnej klapy i po przektęceniu owszem klapa się zamkła ale już otrorzyć to nie ma mowy ani z kluczyka ani centralka dodam że wcześniej centralka zamykała i otwierała tylną klapę.

Jak ktoś ma jakieś pomysły to pomóżcie bo mam dość tej elektryki a i jak teraz dostać się do zamka tylnej klapy czy od srodka dam radę ?

seebst
Użytkownik
Użytkownik

bora problem z elektryką

Post autor: seebst » pn lut 16, 2015 18:12

gladki52 pisze: problem polega na tym że centralka nie zamyka mi tylnych drzwi
gladki52 pisze:Myślałem że to mikroswich i zimne luty w zamku od strony kierowc
Skoro masz problem z tylnymi zamkami to w nich szukaj przyczyny, a nie w przednim - co ma piernik do wiatraka?
gladki52 pisze:wsadziłem kluczyk do zamka tylnej klapy i po przektęceniu owszem klapa się zamkła ale już otrorzyć to nie ma mowy
Bo widocznie przekręciłeś kluczyk do samego końca. Musisz w drugą stronę go przekręcić, do oporu. Ewentualnie od środka będziesz się musiał dostać - zdjąć tapicerkę i ręcznie pchnąć rygiel i wtedy zobaczysz co jest powodem, może silniczek nie ma kontaktu, albo przekręciłeś coś (?)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”