Witam.
Czy mógłby mi ktoś pomóc z podłączeniem czujnika sondy lambda w VW Golf III, ponieważ gdy odłączę akumulator na 15 min (zrobię tzw. hard reset komputera pokładowego) to jakiś czas dobrze chodzi na benzynie, lecz po czasie gdy odpalę to od razu gaśnie i już wtedy na benzynie nie chce palić, lecz na gazie jest ok, od razu jak przełączę na gaz.
I znalazłem kostkę sondy lambda ponieważ powiedziano mi że to może być przyczyną, i okazało się że są kable podcinane i czujnik jest odłączony.
Więc teraz mógłby mi ktoś pomóc z podłączeniem?
Kostkę odciąłem, ponieważ jeden kabel (szary) jak widać na zdjęciu został ucięty (przez poprzedniego właściciela) od razu przy plastiku kostki, dolutowałem kabel i teraz własnie nie wiem jak to wszystko połączyć, ponieważ słyszałem że musi być sterownik gazu podpięty pod sondę lambda. I tu własnie sa 2 przewody (szary, i fioletowy) od sterownika gazu które idą i nie wiem teraz jak to wszystko podłączyć.
Z kostki wychodzą 4 przewody:
- szary (ledwo widoczny na zdjeciu)
- żółty
- brązowo czarny
- biało czerwony
Od komputera idą ecu idą 5 przewodów:
- czarny
- żółty
- biały
- brązowo czarny
- biało czerwony
Od sterownika gazu idą 2 przewody (jak widać na zdjęciu):
- szary
- fioletowy
I teraz mógłby mi ktoś pomóc jak to wszystko połączyć żeby poprawnie działało i żeby ecu odczytywał sondę lambda?
Prosił bym o szybką pomoc.
Podłączenie sondy lambda VW Golf III 1.6 ABS 94r + gaz
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
jaki sterownik LPG?
Jadę powoli... Ale przed Tobą :D
Znalazłem temat :
viewtopic.php?f=2&t=170193" onclick="window.open(this.href);return false;
pozostaje, podpięcie sterownika gazu
viewtopic.php?f=140&t=371902&p=4531646& ... a#p4531646" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?f=2&t=170193" onclick="window.open(this.href);return false;
pozostaje, podpięcie sterownika gazu
viewtopic.php?f=140&t=371902&p=4531646& ... a#p4531646" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Nowicjusz