climatronic afn z toledo 1
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam
Jestem w trakcie swapa na afn do mojej jetty. Dawca jest toledo 1, który miał klimatyzację oryginalnie. Chciałem się dowiedzieć do którego pinu w panelu climatronica wpiac przewody od ac i od zamykania obiegu?
Dawca klimatyzacji to golf 4 wiązka z panelem z Passata b5
Z góry dzięki za odpowiedzi
Jestem w trakcie swapa na afn do mojej jetty. Dawca jest toledo 1, który miał klimatyzację oryginalnie. Chciałem się dowiedzieć do którego pinu w panelu climatronica wpiac przewody od ac i od zamykania obiegu?
Dawca klimatyzacji to golf 4 wiązka z panelem z Passata b5
Z góry dzięki za odpowiedzi
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Mam wrażenie, że kombinujesz coś dziwnego... jakbyś chciał podłączyć manualną klimę pod panel Climatronica
Silniczek obiegu otwartego/zamkniętego ma 5 kabli:
pin 1 do wtyczki 16pin (większej) pin nr 5
pin 2 do pinu 13 tej samej wtyczki
pin 3 do wtyczki 20pin, pin nr 17
pin 4 do wtyczki 16pin (mniejszej) pin nr 8
pin 5 do wtyczki 12pin, piny nr 9 i 12
Silniczek obiegu otwartego/zamkniętego ma 5 kabli:
pin 1 do wtyczki 16pin (większej) pin nr 5
pin 2 do pinu 13 tej samej wtyczki
pin 3 do wtyczki 20pin, pin nr 17
pin 4 do wtyczki 16pin (mniejszej) pin nr 8
pin 5 do wtyczki 12pin, piny nr 9 i 12
Przekladam też całą instalacje z toledo w którym była klima,zapomniałem dodać
I w tej instalacji jest przycisk od włączania klimy i zamykania obiegu. I tu moje pytanie, gdzie je podłączyć w panelu
I w tej instalacji jest przycisk od włączania klimy i zamykania obiegu. I tu moje pytanie, gdzie je podłączyć w panelu
- Qto
- _
- Kontakt:
instalacje musisz mieć od Climatronica....kompletną nagrzewnicę też. Chyba nie myślisz, że podłączysz dwa kabelki do panelu i masz Climatronic
Mam instalacje i nagrzewnice od climatronica. Tak jakby chce zamienić klime manualna na climatronic i nie wiem gdzie do panelu wpiac te kable od tych dwóch przycisków. Może teraz się zrozumiemy
- Qto
- _
- Kontakt:
Teraz chyba czaję...i chyba zabrałeś się za to od strony.
Nie mam teraz czasu żeby podumać nad schematami... ale widzę że próbujesz podłączyć instalację auta do instalacji Climatronica...ja bym to zrobił odwrotnie
Bierzesz instalację Climatronica, podłączasz do panelu i nagrzewnicy (nie wiem jaką masz wiązkę, ja ostatnio sprzedałem taką, że ewidentnie było widać co trzeba podłączyć w aucie...jak któryś kabel kończył się gdzieś we wtyczce to wyciągałem go razem z pinem)...zostanie mała wiązka do podłączenia w aucie...i jedziesz kabelek po kabelku
Jak na nic nie wpadniesz i nikt nie pomoże, to na weekendzie postaram się coś ogarnąć.
Nie mam teraz czasu żeby podumać nad schematami... ale widzę że próbujesz podłączyć instalację auta do instalacji Climatronica...ja bym to zrobił odwrotnie
co Ci da, że podłączysz dwa (jak dobrze pamiętam tyle jest kabli odpowiedzialnych za ten pstryczek u Ciebie) kable...jak Climatronic potrzebuje 5...i wszystkie są w wiązkach, nic nie trzeba kombinować.grzyb516 pisze:przewody od ac i od zamykania obiegu?
Bierzesz instalację Climatronica, podłączasz do panelu i nagrzewnicy (nie wiem jaką masz wiązkę, ja ostatnio sprzedałem taką, że ewidentnie było widać co trzeba podłączyć w aucie...jak któryś kabel kończył się gdzieś we wtyczce to wyciągałem go razem z pinem)...zostanie mała wiązka do podłączenia w aucie...i jedziesz kabelek po kabelku
Jak na nic nie wpadniesz i nikt nie pomoże, to na weekendzie postaram się coś ogarnąć.
Mi koleś wysłał pół wiązki z auta, nawet kości ISO w niej mam... To czekam na jakieś wskazówki:)
- Qto
- _
- Kontakt:
no to wyodrębnij wiązkę Climatronica...do panelu masz cztery wtyczki, reszta zostanie podłączona do silniczków i czujników przy nagrzewnicy. Zostaną dwie duże wtyczki łączące wiązkę Climatronica z instalacją w aucie. Wypruj kable idące od tych wtyczek...i na nich się skup. Zostanie około 15 kabli, w tym masa zakończona oczkiem - jeśli nie została ucięta. Zobacz jakie kable zostają...część pewnie będzie wiedział jak podłączyć. Czego nie będziesz wiedział to podaj nr pinu z którego kabel wychodzi (z wtyczki 12 lub 17 pinowej), kolor kabla i będziemy działać...
A mógłbyś mi powiedzieć ile wtyczek idzie do czujników i silników w nagrzewnicy?
I jeszcze czy dostanę się do tych wtyczek jak nagrzewnica wisi w aucie? I czy nagrzewnica ma wystające tylko miejsce na wtyczki czy ma też jakieś swoje kable idące na wierzchu?