VW Golf 3- nieznany problem z wycieraczką wsteczną
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam. Jestem nowy na tym forum, proszę Was o pomoc. Mojego Golfa 3 boli wsteczna wycieraczka. Mianowice problem polega na tym że silniczek od wycieraczki jest sprawny, przekaźnik oraz włącznik wymieniłem na nowy, bezpieczniki są w porządku. Według mnie problem jest gdzieś w instalacji w pobliżu stacyjki. Gdy podłącze ją na krótko omijając stacyjkę wycieraczka działa. Pozostałe kable z wyjątkiem tych w stacyjce są sprawdzone i są okej. Proszę was o pomoc gdyż nie chce mieszać w instalacji przy stacyjce. Przeszukałem chyba wszystkie fora i nie znalazłem odpowiedzi. Dodam że spryskiwacz przy tylnej wycieraczce działa bez zarzutów. Proszę o ratunek...
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
zobacz czy przewody się nie przetarły w przelotce z tyłu, ale dalej nie wiadomo czy nie działa, czy silniczek przerywa, czy co bo "nieznany problem" to ciężko cokolwiek powiedzieć 

Przewody w przelotówce są w porządku, silniczek gdy podłącze na krótko działa w normalnym cyklu.
a jak masz przez manetkę to w ogólnie nie działa? staje gdzie chce czy co się dzieje?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
pierwszy post coś słabo opisany...
Gdyby stacyjka była winna to nie działałoby więcej rzeczy...
Na krótko działa, więc jeśli manetka jest sprawna to problem leży pomiędzy manetką a wycieraczką
"ją" - o czym mowa ?Pawus pisze:Według mnie problem jest gdzieś w instalacji w pobliżu stacyjki. Gdy podłącze ją na krótko omijając stacyjkę wycieraczka działa.
Gdyby stacyjka była winna to nie działałoby więcej rzeczy...
Na krótko działa, więc jeśli manetka jest sprawna to problem leży pomiędzy manetką a wycieraczką
Przez manetkę wycieraczka wcale nie działa. Jedynie pompka od tylnego spryskiwacza włącza się..
Re: VW Golf 3- nieznany problem z wycieraczką wsteczną
czyli manetka nowa ,zamiennik czy używka ? może przyczyna tu tkwi .Pawus pisze:włącznik wymieniłem na nowy
Na starej manetce wycieraczki działały ?
Na starej manetce nie działały. Manetka jest nowa, wycieraczka działa normalnie ale po ok.2 tyg przestała działać. W manetce sprawdziłęm styki i blaszki. Wydają się być ok