problem z elektryką mk1 obrotomierz i wskaźniki wariują
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
problem z elektryką mk1 obrotomierz i wskaźniki wariują
Witam wszystkich zaiteresowanych moim tematem. od wielu miesięcy borykam się z moim mk1 1.6 na gaźniku. Temat długi najpierw problem z gaźnikem 2e. Podpowiedziano mi żeby zmienić na inny na 2e3 i tak zrobiłem. Problem poprzedniego gaźnika był taki że trzymał 1600 obrotów a czasami tylko 300 i sobie wariowały obroty. Po wymianie gaźnika na 2e3 problem wysokich obrotów znikł.Ale pozostał inny stary. Wariuje mi prędkościomierz gwałtownie skacze 0 do 3 czasami 4 tysi ale obroty są w normie tzn auto pracuje na 900.Dodam również że natal. Mimo tego wszystkiego wzkażnik od benzyny pokazuje mi tylko wtedy dobrze kiedy wskaźnik od wody pokazuje również dobrze. Tzn woda ma pełną temperaturę i nagle opada w kierunku zera w tym samym czasie opada wskaźnik od beny. Zapala się też kontrolka od wody. Wode mam w normie a ona zapala sie jak dyby nigdy nic. Dokładając do tego wszystkiego nieregularną pracę silnika można zwariować. Nie wiem w poprzednim gaźniku były 2 kostki podpięte do gaźnikateraz są odłączone ponieważ gaźnik 2e2 ma swoje kostki. Nawet nie wiem od czego zacząć za dużo wszystkiego. Czekam na podpowiedzi ludzi ogarniętych w temacie z góry dzięki za błędy sorry jestem dyyslektykiem.