nie zamyka klapy bagażnika z kluczyka w drzwiach.

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

daro24daro
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: daro24daro » pn sty 26, 2015 23:11

witam wszystkich. jestem nowy i potrzebuje pomocy. problem polega na tym że nie zamyka mi się klapa w moim vw4 1.9 tdi 2001r z kluczyka . zamyka drzwi a klapy nie, jak zamykam w środku na panelu w drzwiach wszystko jest ok. pilot też nie działa ale to później. gdzie szukać?? Pomocy

Hey, jeszcze chciałem dodać, że sprawdziłem przewody w przelotkach(choć jak napisałem wcześniej ze środka działa jak należy), sprawdziłem mikrostyk zamka tzn lampka w kufrze się zapala i gaśnie w liczniku to samo. z kluczyka w klapie też mogę zamknąć i otworzyć. ale to lipa zamykać w klapie za każdym razem. i jeszcze jedna sprawa czy mógłbym podstawić inną centralkę z kluczykiem tzn. z polotem i gdzie ona siedzi??
Ostatnio zmieniony wt sty 27, 2015 22:24 przez daro24daro, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

nie zamyka klapy bagażnika z kluczyka

Post autor: Qto » pn sty 26, 2015 23:38

czyli wygląda na mechaniczny problem z mechanizmem centralnego w klapie...rozebrać i badać co się dzieje po przekręceniu kluczyka, co się dzieje po zamknięciu z panelu

Na przyszłość nie pisz posta pod postem...chcesz coś dodać to używać opcji "edytuj"

daro24daro
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: daro24daro » pn sty 26, 2015 23:46

Dzięki dostosuje się. Mechaniczne wygląda że jest dobrze. Dziwi mnie to że nie wyrzuca silniczka z kluczyka, a jak wyciągnę ręcznie to wciągnie. z drugiej strony jak zadziałam ze środka przełącznikiem w drzwiach to działa dobrze. może jakiś moduł nie wiem

jameess
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: jameess » wt sty 27, 2015 12:24

Wyglądać sobie może, rozbierz, bo to proste jak budowa cepa, niezbędne info poszukaj na forum.

daro24daro
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: daro24daro » wt sty 27, 2015 22:21

rozebrałem i sprawdziłem. to że jestem nowy na forum nie znaczy że nie mam o niczym pojęcia. Nie zamyka mi klapy z kluczyka w drzwiach. a z panelu tak. i z samej klapy naturalnie też. w sumie to wcześniej powinienem to tak opisać mój błąd. Dzisiaj sprawdziłem czy moduł komfortu nie ma zimnych lutuw i niema.

jameess
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: jameess » śr sty 28, 2015 09:31

Z lewych i prawych drzwi tak samo?

daro24daro
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: daro24daro » śr sty 28, 2015 09:39

Z lewych drzwi nie zamyka kufra. W prawych nie ma wkładki. Ma ktoś jakieś pomysły???

daro24daro
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: daro24daro » czw lut 12, 2015 00:39

Takie wielkie zgromadzenie tęgich głów panowie. A ja dalej dymam do kufra z kluczykiem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
LITOŚCI..

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » czw lut 12, 2015 01:07

nikt siłą na forum nie trzyma...
Napisz jeszcze czy problem powstał nagle czy może jest od początku jak masz auto. Z takim problemem się jeszcze nie spotkałem...ale po głowie chodzi mi, że może komfort jest z innej wersji nadwoziowej - przy okazji napisz jakie to nadwozie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”