Lampy przednie Xenonowe
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Lampy przednie Xenonowe
Witam
Na wstępie nie wiem czy to dobry dział gdyż nie jestem za długo na forum ,ale mam spory problem.
Więc chce zakupić Reflektory Xenonowe oryginalne do golfa 4. Ale i tu właśnie jest problem.
Gdyż z tego co wyczytałem to są 2 rodzaje. Starszy typ (przetwornice montowane osobno) i nowszy typ (przetwornice montowane do Lamp). Szkopuł w tym że są jeszcze chyba z tego co wiem 2 firmy produkujące te lampy Bosch i AEL czy jakoś tak ta druga firma. Mam na oku te AEL firmy, ale nigdzie nie mogę znaleźć różnic takich jak wygląda z trwałością tych Lamp świecieniem? Nie odstają z jakością wykonania od Boscha czy nawet są lepsze? Proszę o szybką odpowiedz. Pozdrawiam
Na wstępie nie wiem czy to dobry dział gdyż nie jestem za długo na forum ,ale mam spory problem.
Więc chce zakupić Reflektory Xenonowe oryginalne do golfa 4. Ale i tu właśnie jest problem.
Gdyż z tego co wyczytałem to są 2 rodzaje. Starszy typ (przetwornice montowane osobno) i nowszy typ (przetwornice montowane do Lamp). Szkopuł w tym że są jeszcze chyba z tego co wiem 2 firmy produkujące te lampy Bosch i AEL czy jakoś tak ta druga firma. Mam na oku te AEL firmy, ale nigdzie nie mogę znaleźć różnic takich jak wygląda z trwałością tych Lamp świecieniem? Nie odstają z jakością wykonania od Boscha czy nawet są lepsze? Proszę o szybką odpowiedz. Pozdrawiam
Lampy przednie Xenonowe
lampy od magneti marelli automotive lighting nie odstają jakością wykonania od boscha, są po prostu nowsze i były montowane w Polsce, szwagier ma takie w swoim golfie i sobie chwali.
Było: Fiat 126p(93r), Golf III 1.9 CL TD(94r), GOLF II 1.3 CL(88r), Golf III 1.6 GL(97r), Audi A3 1.9 TDi(98r), MK3 GTi 20 Jahre(96r) jest Golf MK4 TDi 110PS(01r)
Moje Mk4: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=514492
Kupię dekory w drewnie do mk4/Bora, potrzebuję - rączki od str. pasażera, rączki od str. kierowcy(elektr.szyby x4)
Moje Mk4: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=514492
Kupię dekory w drewnie do mk4/Bora, potrzebuję - rączki od str. pasażera, rączki od str. kierowcy(elektr.szyby x4)
Lampy przednie Xenonowe
To cieszę się. Na co trzeba uważać nie wliczając angielskich lamp i połamanych uchwytów?
Lampy przednie Xenonowe
Na wypalone odbłyśniki .....
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Lampy przednie Xenonowe
na starter i przetwornice czyli czy lampa zapala za pierwszym drugim trzecim i czy wogóle zapala oraz czy w zestawie są ori żarniki wyładowcze philips or osram
Lampy przednie Xenonowe
Kupiłem Lampki i z mojego punktu widzenia są to te nowsze i według sprzedającego. (czyli magnet marelli) Tylko Zostaje pytanie. Na lampach widnieją naklejki Boscha a na uchwytach jest AL nie klejone. Teraz mam na jednej Lampie Sterownik poziomowania Lamp a na drugiej nie mam nic. Za to w środku są w oby dwóch Lampach chyba przetwornice tak?. Tak wygląda ten zestaw w środku http://allegro.pl/zaplonnik-xenon-zarow ... 45064.html" onclick="window.open(this.href);return false;.
Mam nadzieję że to komplet.
Mam nadzieję że to komplet.
Lampy przednie Xenonowe
jak w jednej lampie jest sterownik samopoziomowania too sa to lampy starszego typu i przetwornice sa montowane w nadkolach(poza lampą) a to co daleś to jest starter żarówki a nie przetwornica
Lampy przednie Xenonowe
Ok. Dzwoniłem do gościa od którego brałem lampki i powiedział że wtedy faktycznie może być. I dośle mi je do mnie jutro. Także spoko. Dziwne mi też było bo patrzeliśmy na drugi komplet który ma w swoim i miał właśnie z dwoma przetwornicami na lampie
Lampy przednie Xenonowe
Paolo1988, bo są nowsze typy lamp co są przetwornice w lampach i starsze które są poza lampami w nadkolach i jedna ma sterownik wyglądający jak przetwornica
tutaj masz cały temat o xenonach, rozjaśni Ci troszke ten temat
viewtopic.php?f=14&t=323942" onclick="window.open(this.href);return false;
tutaj masz cały temat o xenonach, rozjaśni Ci troszke ten temat
viewtopic.php?f=14&t=323942" onclick="window.open(this.href);return false;
Lampy przednie Xenonowe
Wszystko w miarę ogarnąłem. Tylko mam jeszcze mały problemik
Mianowicie po włączeniu lamp jedna mi czasem zdechnie a czasem pali się parę dni i nie się nie dzieję.Myślałem że to wina żarnika więc podmieniłem inny chyba podróba chińska philipsa bo ciasno wchodziła w mocowanie ale to samo z nią i w końcu kupiłem nówkę boscha z Auto-Landu i dalej to samo. Czyżby przetwornica? Dodam że jak wyłączę światła i zaraz włączę to się włącza lampa od razu.
Mianowicie po włączeniu lamp jedna mi czasem zdechnie a czasem pali się parę dni i nie się nie dzieję.Myślałem że to wina żarnika więc podmieniłem inny chyba podróba chińska philipsa bo ciasno wchodziła w mocowanie ale to samo z nią i w końcu kupiłem nówkę boscha z Auto-Landu i dalej to samo. Czyżby przetwornica? Dodam że jak wyłączę światła i zaraz włączę to się włącza lampa od razu.
Lampy przednie Xenonowe
To z tego co widzę taniej jest wstawić Hida gdyż posiadam komplet niż ten zapłonnik. Bez sensu co za ceny
Lampy przednie Xenonowe
Chyba że w zapłonniku powstał zimny lut i da się go naprawić. Naprawiłem Hińskiego Hida bo też miał fochy i działa do dzisiaj 4-5 lat