Problem z ryglującymi się drzwiami (Moduł komfortu).

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

FredekXD
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: FredekXD » ndz sty 18, 2015 16:48

Witam ; ) Problem jest następujący, otóż gdy zamykam drzwi pilotem/kluczem auto non-stop je rygluje mimo że są zaryglowane. Drugi problem polega na momentalnym otwieraniu okien gdzie powinno to nastąpić po dłuższym przytrzymaniu przycisku, a one reagują od razu. Dostałem się do modułu komfortu, odłączyłem go i problem zniknął. Pytanie brzmi czy da się coś pokombinować czy moduł całkowicie do wymiany? Dodam że już próbowałem resetu sterowników (odłączenie aku na 30min) Z góry dziękuje za pomoc.

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » ndz sty 18, 2015 17:41

FredekXD pisze:Drugi problem polega na momentalnym otwieraniu okien gdzie powinno to nastąpić po dłuższym przytrzymaniu przycisku
jakiego przycisku ?? Przyciski szyb nie działają z opóźnieniem - wciskasz i szyba jedzie w górę/w dół. Przyciski (w panelu kierowcy) szyb przednich są dwustopniowe...mocniejsze wciśnięcie otwiera/zamyka szybę do końca, może o to Ci chodzi :crazy:
co do ryglowania...czytałeś o mikrostykach i zimnych lutach ?

bioly05011
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: bioly05011 » ndz sty 18, 2015 19:08

kolego FredekXD, vagiem go ,ale z tego co mi się wydaje zamek kierowcy do wymiany ,lub pierw go rozebrać sprawdzić zimne luty i mikrostyki jak pisze kolega Qto, ...

Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11

FredekXD
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: FredekXD » pn sty 26, 2015 20:35

Temat do zamknięcia. Wyjąłem zamek, przeczyściłem i wszystko hula. ; )

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”