Zwarcie w instalacji

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

karzetbdg
Nowicjusz
Nowicjusz

Zwarcie w instalacji

Post autor: karzetbdg » sob sty 17, 2015 04:40

Witam
mam Golfa 2 1.8 RP benz z gazem. Problem jest tego typu że poprzedni właściciel nagrzebał trochę w elektryce która krótko mówiąc ledwie dycha. Jest jakieś zwarcie, gdy przełącznik od gazu jest na środku, czyli odpalany na gazie, to po przekręceniu kluczyka włącza się słychać cyknięcie zaworu i gaśnie. Nie chce wgl zapalić. Pompa paliwa cały czas pompuje, nie działają wycieraczki a gdy włączy się stacyjkę to wszystkie kontrolki się świecą nawet od kierunków.
Co to może być ? Jakaś masa zgubiona ? Oddałem auto do elektryka to po całym dniu grzebania wymiękł i kazał mi je zabrać :(

Awatar użytkownika
Radzio0018
Użytkownik
Użytkownik

Zwarcie w instalacji

Post autor: Radzio0018 » sob sty 17, 2015 10:18

Jeżeli chodzi o samo odpalanie , to w moim RP za chiny ludu nie odpali na gazie . Tylko na benzynie . U siebie też spróbuj odpalać na benzynie . Co do elektryki , który rocznik golfa ?

karzetbdg
Nowicjusz
Nowicjusz

Zwarcie w instalacji

Post autor: karzetbdg » sob sty 17, 2015 11:50

Rocznik chyba 89 wg tabliczki bo w papierach 97. On na gazie zapalał tylko, że to zwarcie się zrobiło i LPG się wyłącza.

karzetbdg
Nowicjusz
Nowicjusz

Zwarcie w instalacji

Post autor: karzetbdg » wt sty 20, 2015 02:06

Witam
teraz grzebałem trochę w nim i na naładowanym akumulatorze ledwo co kręci rozrusznikiem. Iskra jest pompa działa ale nie chce odpalić...
I jeszcze ta elektryka cały czas świruje ma ktoś może schematy co gdzie idzie od puszki z bezpieczników bo mam kilka jednopinowych kabelków które są poodpinane.
A i jeszcze jedno który kabel gdzie idzie ze stacyjki ??

Awatar użytkownika
Radzio0018
Użytkownik
Użytkownik

Zwarcie w instalacji

Post autor: Radzio0018 » wt sty 20, 2015 02:38

http://www.a2resource.com/electrical/CE2.html" onclick="window.open(this.href);return false; Tu masz dokładnie wszystko opisane :bajer:

A jakby się okazało , że masz starą instalację to odsyłam tutaj : http://www.a2resource.com/electrical/CE1.html" onclick="window.open(this.href);return false;

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”