Zwykła żarówka w lampie xenon Golf 4
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Panowie mam pytanie, zakładal ktoś z was może zwykłą żarówkę h7 do oryginalnej lampy xenon na d2s w golfie mk4 ?
Nie mam jeszcze kupionych przetwornic a wtyczki mam zrobione pod standardową wtyczkę, Czy jak założę zwykłą żarówkę h7 będzie można normalnie jeździć ?
Czy musi być koniecznie xenon d2s ?
Nie mam jeszcze kupionych przetwornic a wtyczki mam zrobione pod standardową wtyczkę, Czy jak założę zwykłą żarówkę h7 będzie można normalnie jeździć ?
Czy musi być koniecznie xenon d2s ?
Jak masz wtyki pod H7 --- to wkładaj i śmigaj ...
Nikt Ci się do
za to nie dobierze
Nikt Ci się do

Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
A nie będzie to jakos negatywnie wpływało na świecenie i soczewke lampy ??
Nie będzie w żaden sposób wpływało na soczewkę ...
Owszem - efektu białego światełka jak w ORI się nie spodziewaj --- ale będzie lepiej jak na starej lampie z wypalonymi odbłyśnikami
Owszem - efektu białego światełka jak w ORI się nie spodziewaj --- ale będzie lepiej jak na starej lampie z wypalonymi odbłyśnikami

A orentuje sie ktos może jaka jest temperatura pracy żarówki H7 i palnika xenon d2s??
Barwa światła ? czy pytasz o temp w Celcjuszach ?
"cyt Właściwie głównym produktem działania żarówki samochodowej jest ciepło. Tylko ok. 10 proc. energii elektrycznej zużywanej przez żarówkę zamienia się w efekt nazywany światłem. Żarnik żarówki rozgrzewa się aż do 3400°C! " dla H4-H7 i podobnych
D2S - palniki powinny także oscylować w tych granicach --- tyle ,że działają na niższym napięciu
Wszystko jest w GOOGLE ....
"cyt Właściwie głównym produktem działania żarówki samochodowej jest ciepło. Tylko ok. 10 proc. energii elektrycznej zużywanej przez żarówkę zamienia się w efekt nazywany światłem. Żarnik żarówki rozgrzewa się aż do 3400°C! " dla H4-H7 i podobnych
D2S - palniki powinny także oscylować w tych granicach --- tyle ,że działają na niższym napięciu
Wszystko jest w GOOGLE ....
Re: Zwykła żarówka w lampie xenon Golf 4
ja tam nie jestem zwolennikiem przeróbek tego typu. Np. dziwie się że ktoś zakłada "xenony" do normalnych reflektorów. Przecież taka żarówka jest za blisko elementów rozpraszających światło i po prostu uszkodzi temperaturą lampę. Nie lepiej zainwestować w coś markowego na poziomie? Np. Osram Night Breaker? Efekt przypuszczam będzie ten sam.
Temat już ogarnięty założyłem xenon d2s tak jak powinno być
a o tą żarówkę pytałem z ciekawości co i jak bo słyszałem że da się założyć.