witam. przed wczoraj postanowiłem rozebrać i przeczyścić zamek w drzwiach kierowcy bo przycina sie rygiel w zamku po prostu nie odskakuje do samej góry i przy zamykaniu uderza w bolec w słupku. zamek jak i klamkę tak profilaktycznie przemyłem w benzynie przedmuchałem kompresorem sam zamek wszystkie jego ruchome części popsikałem miedzianym smarem w spreju. (nie wiem możne to był błąd) ??
Przy składaniu zauważyłem ze w wiązka jeden z przewodów idących do zamka jest przerwany (musiał sie przetrzeć o blachę ) a wiec zlutowałem to i tu pojawił sie dziwny problem nie zakładając boczku sprawdziłem czy wszystko działa jak należy i okazało sie ze auto po 20 sekundach zamyka sie z centralnego zamka i tu moje pytanie czy tak powinno być?? wiem ze w nowszych autach to normalne. ale okazało sie ze po złożeniu wszystkiego w całość przestało to działać i w tym momencie zgłupiałem bo nie wiem co sie stało?? wszystko przejrzałem i teoretycznie jest oki ale to zamykanie po 20 sekundach nie działa. spotkał sie ktoś z czymś takim?? dodam ze mam zwykłego mk3 td z elektrycznym szyberem, lusterkami i pneumatycznym centralnym
problem z centralnym zamkiem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- MaRcIN-R
- Ma gadane
- Kontakt:
vw jetta 2 - 1.6 automat
vw golf 3 - 1.8 GT
vw golf 3- 1.9 TD
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=241131 ;)
vw golf 3 - 1.8 GT
vw golf 3- 1.9 TD
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=241131 ;)
- Mavrick
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Nie spotkalem sie z czyms takim zeby seryjny zamek sam sie zamykal po 20 skekundach...w instrukcji od mk3 tez o tym nie wspominaja. Jezeli masz alarm to takie zjawisko wystepuje w przypadku rozblokowania alarmu i nie otwarcia drzwi.