Witam
Jako ze nie mogę znaleźć podobnego problemu opisze tutaj
a wiec tak w golfie mam zamek centralny na pompce i z pilotem ( tak było na wlepie w bagażniku wiec myślę ze.dokladany w vw), problem polega na tym ze jak otwieram z pilota wszystkie rygle się podnoszą ale lewa strona auta (przód i tył) drzwi się nie otwierają czy to z zewnątrz czy z wewnatrz , wygląda to tak jakby dalej rygiel był w dole mimo ze jest w gorze, jak przekrecam kluczykiem wkładkę czasem się uda otworzyć drzwi a czasem nie ale to tylko drzwi kierowcy tylne dalej zamkniete , dodam ze czasem z pilota jak otworze to otwierają się drzwi przód i tył
w czym może być problem
elektryka?
pneumatyka?
a może zamek
proszę o jakąś podpowiedz gdzie szukać problemu z gory dzięki
Mk3 problem z zamkiem?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Mk3 problem z zamkiem?
Zacznij od 2 rzeczy
1 - wężyk z powietrzem --- między budą a drzwiami które nie chcą się otworzyć. Mógł się delikatnie przetrzeć i ucieka sobie powietrze
2 - problem podobny ale przy samej pompce .... ( ja tak miałem ,że 2drzwi zamykało się normalnie a 2 nie ... Uciekało ciśnienie przy pompce - i nie było wystarczające by zaryglować wszystko ...
1 - wężyk z powietrzem --- między budą a drzwiami które nie chcą się otworzyć. Mógł się delikatnie przetrzeć i ucieka sobie powietrze
2 - problem podobny ale przy samej pompce .... ( ja tak miałem ,że 2drzwi zamykało się normalnie a 2 nie ... Uciekało ciśnienie przy pompce - i nie było wystarczające by zaryglować wszystko ...
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Re: Mk3 problem z zamkiem?
No ale czemu czasem nawet z kluczyka nie idzie otworzyć , ale oczywiście sprawdze od czegoś trzeba zacząć