Mk3 problem z zamkiem?

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
on6222
Użytkownik
Użytkownik

Mk3 problem z zamkiem?

Post autor: on6222 » pn sty 12, 2015 09:18

Witam
Jako ze nie mogę znaleźć podobnego problemu opisze tutaj

a wiec tak w golfie mam zamek centralny na pompce i z pilotem ( tak było na wlepie w bagażniku wiec myślę ze.dokladany w vw), problem polega na tym ze jak otwieram z pilota wszystkie rygle się podnoszą ale lewa strona auta (przód i tył) drzwi się nie otwierają czy to z zewnątrz czy z wewnatrz , wygląda to tak jakby dalej rygiel był w dole mimo ze jest w gorze, jak przekrecam kluczykiem wkładkę czasem się uda otworzyć drzwi a czasem nie ale to tylko drzwi kierowcy tylne dalej zamkniete , dodam ze czasem z pilota jak otworze to otwierają się drzwi przód i tył

w czym może być problem
elektryka?
pneumatyka?
a może zamek
proszę o jakąś podpowiedz gdzie szukać problemu z gory dzięki

Awatar użytkownika
Haki
_
_
Kontakt:

Mk3 problem z zamkiem?

Post autor: Haki » pn sty 12, 2015 16:30

Zacznij od 2 rzeczy

1 - wężyk z powietrzem --- między budą a drzwiami które nie chcą się otworzyć. Mógł się delikatnie przetrzeć i ucieka sobie powietrze

2 - problem podobny ale przy samej pompce .... ( ja tak miałem ,że 2drzwi zamykało się normalnie a 2 nie ... Uciekało ciśnienie przy pompce - i nie było wystarczające by zaryglować wszystko ...

Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google

MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON

Awatar użytkownika
on6222
Użytkownik
Użytkownik

Re: Mk3 problem z zamkiem?

Post autor: on6222 » pn sty 12, 2015 19:51

No ale czemu czasem nawet z kluczyka nie idzie otworzyć , ale oczywiście sprawdze od czegoś trzeba zacząć

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”