Golf 3 1.9td montaż mocniejszego alternatora
Witam z uwagi na to że jestem tu nowy chciałbym was poprosić o poradę , chciałbym w moim golfie założyć mocniejszy alternator (z 90A na 120A) .I tutaj zaczynają się schody czy alternator z łapą podejdzie od 1,9TDI 1Z wraz z napinaczem tym na pręcie z rolką.Znalazłem na allegro ąlternator ca 828 regenerowany 120A i czy to jakby łapa z napinaczem pasowała to bym mógł założyć.Z góry dziękuję .
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- VW_seller
- VWGolf.pl Killer
z 1z 90A pasuje normalnie tylko napinacz trzeba przerbobić albo zastosowac na sztywno
naprawa Smartfonów Telefonów,pc, laptopy tablety, diagnostyka vag, delphi itp actia multidiag PRO. serwis vag i innych samochodów wymiana podzespów oraz modyfikacje . regeneracja lub naprawa pomp vp37 wtryskow vp pompo wtrysków pd oraz CR . proszę pisać na priv
W AAZ sygnał na obrotomierz idzie z alternatora w TDi sygnał na obrotomierz idzie z ECU.
Nie jestem pewien czy będzie działać obrotomierz jak założysz altek z TDi
Ponadto w AAZ jest altek 90A i nie powinno być problemu z brakiem prądu.
Po co chcesz go wymieniać na mocniejszy? Założyłeś klimę?
Nie jestem pewien czy będzie działać obrotomierz jak założysz altek z TDi
Ponadto w AAZ jest altek 90A i nie powinno być problemu z brakiem prądu.
Po co chcesz go wymieniać na mocniejszy? Założyłeś klimę?
-
- Nowicjusz
To łapa z TDI 1Z podejdzie tylko napinacz trzeba przerobić ? Pompy wody nie potrzeba zmieniać? A co do obrotomierza hmmm? Z elektryką poradzę sobie bo wiem jak zacisk W wyprowadzić z alternatora który go nie posiada . Jest to jedna faza z prądu przemiennego w stojanie alternatora. Wszystko da się przerobić żeby działało. A co do klimy to nie mam ale 120A altek to dobra elektrownia do auta bez klimy w którym założone będą halogeny 4szt.
Nie trzeba nic przerabiać, montujesz łapę alternatora z TDi kupujesz dłuższy pasek i to wszystko.
Ja u siebie mam na przodzie łącznie 6 halogenów, z czego światła drogowe zrobione na przekaźnikach i żarówkach 100W dodatkowo grzane fotele i altek 90A daje rade.
Ja u siebie mam na przodzie łącznie 6 halogenów, z czego światła drogowe zrobione na przekaźnikach i żarówkach 100W dodatkowo grzane fotele i altek 90A daje rade.