Witam. Mam golfa 1.4 16V rok produkcji: 2001
Wygląda to tak. Pewnego czasu przestały działać wszystkie szyby i możliwość zamykania z pilota. Znajomy próbował coś tam robić i wyszło to tak, że działały przednie szyby i centralny przednich drzwi natomiast tylne szyby nie działały, a drzwi zamykało się ręcznie. Następnie udało mu się zrobić tak, że dział centralny z pilota i wszystkie szyby. Jedynym problemem było to, że jak otwierało się drzwi to mygały lampki w środku samochodu i w drzwiach. Pewnego razu spotkał mnie dziwny problem. Samochód pootwierał mi wszystkie szyby. Ostatnio znowu padły wszystkie szyby i możliwość otwierania z pilota. Parę dni temu wchodząc do garażu zastałem padnięty akumulator (nie wiem co może być przyczyną). O dziwo po naładowaniu wszystko było ok, działały szyby i pilot, ale do dziś. Samochód znowu otworzył wszystkie szyby z tym że teraz nie mogę ich zamknąć.
Czy ktoś jest w stanie mi pomóc i powiedzieć co boli tego golfa?
Problem z szybami i centralnym
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
stawiam na jeden z mikrostyków w zamku lub zimne luty które powodują że traktowane jest jakbyś miał cały czas wsadzony kluczyk do zamka i przekręcone na otwieranie. Wtedy działa opuszczanie wszystkich szybKondra pisze:amochód znowu otworzył wszystkie szyby z tym że teraz nie mogę ich zamknąć.
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Wymieniłem zamek od strony kierowcy i moduł komfortu. Teraz problem jest taki że jak zamykam samochód kluczykiem to po chwili się otwiera, a wraz z nim wszystkie szyby. Natomiast jak zamykam pilotem to jest ok. Co może być nie tak?
3 zamki mają możliwość sterowania odsuwaniem/zasuwaniem szyb tj. :
1. kierowcy
2. pasażera przód
3. zamek tylnej klapy. pozostaje po kolei odpinać te zamki i sprawdzić który przestanie odsuwać
1. kierowcy
2. pasażera przód
3. zamek tylnej klapy. pozostaje po kolei odpinać te zamki i sprawdzić który przestanie odsuwać
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć