Golf 4 1.6 16V 2000r usterka losowa falują obroty i gaśnie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam, bardzo proszę o pomoc w ustaleniu usterki która się pojawia losowo a mianowicie co jakiś czas średnio nie dłużej niż 3 tygodnie ale czasami nawet 2 razy w tygodniu po przejechaniu około max do 6km zaczynają mi obroty falować silnik psika kicha i gaśnie nie można go ponownie uruchomić ( ale jak się trzyma obroty na 2000 silnik koślawo ale pracuje można tak jechać ale hamowanie ręcznym hamulcem), po wyziębieniu silnika około 5-6h samochód normalnie zapala i znowu jezdzi do ponownej takiej usterki. Jest to bardzo denerwujące ponieważ za każdym razem kiedy nim jadę nie wiem czy znowu nie zgaśnie, parę razy zostawiłem go na poboczu i pojechałem komunikacją miejską. Dodam jeszcze wymieniłem wszystkie filtry,świece, kable, przeczyściłem przepustnicę, po podłączeniu do komputera 0 błędów, i na ironię jeszcze że jak jadę z tym do mechanika Golf chodzi idealnie. Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu tego złośliwego problemu. Dziękuje z góry Marcin
Sprawdź lub wymień czujnik położenia wału g28.
-
- Nowicjusz
Ok, zrobię to. A co myślisz no wymianie przepustnicy? czy to może być wadliwa przepustnica?. Pozdrawiam
Zacznijmy od podłączenia VAG-a .....
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON