Problem z centralnym zamkniem

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
woocash
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: woocash » pn gru 15, 2014 22:12

Witam,

Jakiś czas temu, gdy były lekkie mrozy zamarzały mi zamki w drzwiach przednich, więc rozkręciłem boczki, wyciągnąłem zamek, rozkręciłem go (tą białą plastikową część), poczekałem aż wszystko ładnie wyschnie, posmarowałem płynem hamulcowym, złożyłem i chciałem założyć do auta, ale chyba coś źle złożyłem, bo:
- zamek od kierowcy otwiera się normalnie, lecz przy zamykaniu kluczyk w zamku obraca się tylko kilka mm, a nie tak jak wcześniej o 90 stopni, na szczęście drzwi się zamykają, ale chciałbym to doprowadzić do stanu takiego jak było żeby się normalnie zamykało,
- zamek od pasażera ciężko się zamykał, tak ciężko, że aż ukręciłem wkładkę :satan:
Teraz mam taką sytuację, że jak otwieram auto kluczykiem od kierowcy to otwierają się wszystkie drzwi, ale po chwili tylne drzwi się zamykają same z siebie. Drzwi przednie od pasażera muszę zamykać ręcznie.
Podejrzewam, że coś źle złożyłem w zamkach, ale to tylko podejrzenia. Czy miał ktoś podobny problem? Albo chociaż zdjęcie jak powinien wyglądać prawidłowo zamek po zdjęcia tej części plastikowej?

A tak przy okazji to może podpowiecie mi dlaczego przy wlewie paliwa ten bolec zamykający klapkę sam się zamyka i żeby otworzyć klapkę muszę zamknąć i otworzyć auto, a następnie dość szybko otworzyć klapkę, bo inaczej bolec zamknie klapkę?

Awatar użytkownika
Radzio0018
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Radzio0018 » pn gru 15, 2014 22:46

Central oryginalny pneumatyczny ?

Awatar użytkownika
woocash
Mały gagatek
Mały gagatek

Re: Problem z centralnym zamkniem

Post autor: woocash » wt gru 16, 2014 11:21

Radzio0018 pisze:Central oryginalny pneumatyczny ?
Tak, oryginalny, pneumatyczny

Awatar użytkownika
woocash
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: woocash » wt gru 23, 2014 17:18

Pomoże ktoś?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”