Licznik,Brak poziomu paliwa
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: Licznik,Brak poziomu paliwa
Ale wykluczy właśnie sam wskaźnik.grg474 pisze:test wskaźników sprawdza tylko czy elektronicznie jest sprawny licznik i czy silniczek wskazówki działa, nie sprawdzi czy nie poleciało wejście na płycie licznika czy też w wiązce czy pływakuEyk88 pisze:A test wskaźników w sumie nie łatwiej zrobić?
Podpięty do kompa sprawdzony licznik i tylko wskazówka od poziomu paliwa nie działa , sprawdzone też rezystorem to samo.Muszę szukać przyczyny na kablach :/ możliwe jest też że coś poszło w liczniku ?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
w takim razie przyczyna w liczniku, nie w kablach...ciekawe tylko dlaczego przy ruszaniu kablami czasami wskazówka ruszyła się.Banita95 pisze:Podpięty do kompa sprawdzony licznik i tylko wskazówka od poziomu paliwa nie działa
Qto, Sam chciał bym wiedzieć ruszyła się do połowy czyli 30L może miałem tyle w zbiorniku nie pamiętam teraz podnosi się tylko do pierwszego białego pola i po wyłączeniu zapłonu opada
- Qto
- _
- Kontakt:
jeśli nie reaguje na test VAGiem to nie będzie to wina kabli...tylko przyczyna w liczniku
Ok wyjąłem licznik rozebrałem go zobaczyłem czy może wskazówka jakoś mocniej wciśnięta czy coś ale chodzi lekko więc git podpiąłem licznik od kumpla TDI i rezerwa znikła czy wina leży w liczniku tak ?
Spisałem też oznaczenie mojego licznika 1J0919881B MMO i teraz pytanie czy mogę zamontować licznik z fisem i będzie fis normalnie chodził ?
Sory Zielony akurat w tym temacie jestem
Spisałem też oznaczenie mojego licznika 1J0919881B MMO i teraz pytanie czy mogę zamontować licznik z fisem i będzie fis normalnie chodził ?
Sory Zielony akurat w tym temacie jestem
- Qto
- _
- Kontakt:
no przecież pisałemBanita95 pisze:wina leży w liczniku tak ?
będzie...ale znaleźć odpowiedni licznik nie jest tak hop...i sama wymiana to nie tylko przełożenie liczników, trzeba jeszcze dopasować immoBanita95 pisze:czy mogę zamontować licznik z fisem i będzie fis normalnie chodził ?
Zanim zadasz kolejne pytanie dotyczące licznika to poczytaj:
viewtopic.php?t=167341" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?t=160485" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?f=2&t=162092" onclick="window.open(this.href);return false;
- MaciekV5
- ...
- Auto: bmw
- Silnik: CUNA
- Kontakt:
Banita95, Przerabiałem przy tym silniku wymianę licznika, bo początkowo miałem ten sam co Ty jest w moim temacie dokładny opis co trzeba wymienić jak się chce przejść na CAN.
Ale zacznij od skompletowania wiedzy, do której linki podesłał Ci Qto
Ale zacznij od skompletowania wiedzy, do której linki podesłał Ci Qto
Więc czeka mnie trochę lektury tylko nie wiem czy mam na tyle cierpliwości aby to zrobić no ale co innego mogę zrobić zostaje mi tylko czytać kupić odpowiedni licznik i ogień
Panowie możecie mi podesłać odpowiednie oznaczenia albo aukcje liczników które podejdą pod moją instalacje ?
Zupełnie się na tym nie znam ,a kumpel w robocie by jutro poszukał
Zupełnie się na tym nie znam ,a kumpel w robocie by jutro poszukał