Witam,
Korzystałem z szukajki i nawet znalazłem tematy dotyczące konwersji HID, niestety nie miałem nigdy styczności z nieoryginalnymi xenonami ( w sumie z oryginalnymi też nie ) i nie wiem jak się zabrać.
Do rzeczy: poprzedni właściciel auta zamontował jakieś chińskie xeneony w oryginalnych lampach Valeo. Wygląda to tak, że mam żarniki zamocowane za lampą, w dekielkach od lamp zrobione otwory i puszczone kabelki. Otwory są uszczelnione jakimś brązowym i nieschnącym kitem. Wczoraj padła mi jedna żarówka i od razu kupiłem komplet H7 Osram Night Breaker Unlimited. Problem jest taki, że nie wiem czy te żarówki mogę zamontować. Sam montaż to nie problem, wymieniałem już wcześniej w Golfie 4. Boję się jednak, że zwalę zderzak i się okażę, że muszę go zakładać z powrotem, żeby jechać po inne żarówki.
Pytanie nr 2: co zrobić jak się okaże, że np. żarnik padł? Kupić nowy komplet czy powrócić do oryginalnej instalacji?
Pseudo xenony
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP