problem z akumulatorem czy z alternatorem?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, mam taki dziwny problem z moim golfem otóż czasami ma takie zawiechy, że nie chce odpalić (kręcę po parę minut i nic) a za chwile pali od razu i odwrotnie najpierw zapali, zgaszę go i próbuje odpalić to już kicha. A ostatnio to nawet dzieje się takie coś, jak włożę kluczyk do stacyjki i chcę odpalić to sekundę lub dwie kręci a nagle wszystko gaśnie a po chwili normalnie kręci. Dodam, że akumulator mam nowy( nie posiada nawet pół roku). Dziś zaobserwowałem, że na odpalonym silniku mam ładowanie 13.5/6V na wyłączonych światłach, dmuchawie itp. a gdy dodam gazu to napięcie spada czasami nawet do 7V na wysokich obrotach. Pomóżcie bo ja już wymiękam przy tym...
-
- VWGolf.pl Killer
wymień regulator napięcia,lub cały altek jak masz ,ale najpierw wyczyść wszystkie masy
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
Regulator wymieniony a czy to było przyczyną to napisze jak wymienię pompę wody bo łożysko jest wyrobione
-
- VWGolf.pl Killer
masy wyczyść też
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
nawet gdyby ładowanie znikło całkowicie, to aku powinien trzymać jakieś normyjacek1993 pisze:gdy dodam gazu to napięcie spada czasami nawet do 7V na wysokich obrotach