Dołożenie czujnika poziomu oleju do ALH
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Forum Master
- Auto: Bora kombi Highline
- Silnik: ARL
A czy czujnik poziomu oleju może być przestawiony na alarm przy wyższym lub niższym poziomie? Ja mam Axr, olej miałem wymieniany ze 3 miesiące temu i jak sprawdziłem po wymianie to się zdziwiłem, bo olej sięgał do samej góry zagięcia na bagnecie i teraz kontrolka mi się zaświeca jak poziom na bagnecie jest w połowie kratkowanego pola. Jestem na 100% pewien, że po poprzedniej wymianie próg był niższy, tzn kontrolka się zaświecała dopiero około dołu kratkowanego pola. Wydaje mi się poza tym, że olej sięgający na bagnecie do samej góry zagięcia to jest coś niehalo ale skoro zaraz po wymianie tak było a kontrolka w połowie kratek, to może "mechanik" celowo tak zrobił?
Moja Borka Variant:
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=627306
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=627306
Re: Dołożenie czujnika poziomu oleju do ALH
Czyli jeżeli zmienię licznik na inny, immo 2, ponieważ problem poduszek mnie ogranicza i trafie na taki z aktywnym czujnikiem to będę miał wyświetlane komunikaty + kontrolkę żółtą jeżeli nie będę posiadał czujnika, tak?Andrzej4286 pisze:Noxi, Licznik immo2 musi mieć już aktywna opcje a w liczniku immo3 ta opcje możesz sam włączyć zmieniając kodowanie.
- Andrzej4286
- TYLKO VW
Noxi, tak jak piszesz jak wsadzisz z aktywna opcja to bez czujnika będzie komunikat i żółta kontrolka oleju.
Moje BYŁE Wozidło viewtopic.php?f=89&t=420620" onclick="window.open(this.href);return false;
Nowy Nabytek Golf 6 Black Pearl viewtopic.php?f=94&t=600316" onclick="window.open(this.href);return false;
Nowy Nabytek Golf 6 Black Pearl viewtopic.php?f=94&t=600316" onclick="window.open(this.href);return false;