Problem z paliwem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z paliwem
Witam, jestem tu nowy. Mam problem z golfem II 1.8 89r była tam zamontowana instalacja gazowa stag 100 auto jeździło normalnie na gazie i benzynie, potem spalił się sterownik gazu i został poprowadzony kabel do elektrozaworu w celu jazdy tylko na gazie, pompa była odłączona, lecz gdy się ją podłączało odpalał i na benzynie, potem coś się stało i pompa przestała pracować, stara instalacja gazowa została przerobiona na centralkę WR w celu naprawy tego, lecz pompa nadal nie pracowała, zostało sprawdzone wszystko, okazało się że nie dochodzi do niej prąd, po dłuższych próbach napraw, do minusa przekaźnika został doprowadzony minus prosto z akumulatora, po ustawieniu centralki na 0 prace awaryjną i przekręceniu zapłonu przekaźnik wysterował pompy, załaczyły się na 3s po odpaleniu chodzą normalnie, lecz po przełączeniu centralki na I lub II odcina napięcie na pompie paliwa, po odłączeniu niebieskiego przewodu od elektrozaworu benzyny do pomp prąd nie dochodzi także na pozycji 0 co mogło się stać z tą elektryką? Bo skończyły mi się pomysły.