Witam.
Tak jak w temacie, po włączeniu ogrzewania radio zaczyna szumieć po wyłączeniu wszystko wraca do normy. Zaczyna się robić deszczowo i często używam ogrzewania lusterek (na włączniku od szyby) więc dosyć to irytujące. Mógłby mnie ktoś nakierować od czego może to zależeć, ewentualnie jak sobie z tym poradzić?
Dodam, że mam włącznik czasowy jeśli to ma jakieś znaczenie.
Ogrzewanie tylnej szyby zakłóca radio
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
radio oryginalne czy jakieś dokładane i jak z anteną FM, ori czy jakaś dokładana, możesz spróbować założyć jakiś filtr na zasilanie od radia
Radio MFD antena ori. Dodam, że wcześniej nic się z radiem nie działo.
Podmieniłem przełącznik na zwykły nie czasowy ale nie daje to rezultatów. Na razie nie będę zakładał filtrów, bo wcześniej nic się nie działo. Chcę dojść co ewentualnie mogłem źle podłączyć a co może mieć wpływ na te zakłócenia. Ma ktoś jakiś pomysł? Bo szczerze mówiąc nie mam zielonego pojęcia od czego zacząć.
posprawdzaj wszystkie masy w aucie, a zwłaszcza tam gdzieś z tyłu, nie wiem gdzie w MK IV są punkty masowe
Wczoraj posprawdzałem wszystko co możliwe, wszystkie wtyczki, kable. masy. Wszystko jest ok. Gdzieś na forach wyczytałem, że problemem może być przerwanie ścieżki ogrzewania szyby (mam takowe) ale problem opisywali tylko ludzie którzy maja anteny wtopione w szyby. W mk4 antena jest osobno i nie wiem czy to miało by wpływ na szumy w radiu. Po za tym zastanawiam się czy problemem nie mogą być np. lusterka, bo w między czasie wymieniałem je na nowe nie oryginalne?