Map sensor Golf IV

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Antonioo
VW Baron
VW Baron

Map sensor Golf IV

Post autor: Antonioo » pt paź 17, 2014 17:56

Witam, mam problem otóż po wymianie gruszki po jakimś tyg zaczeło mi przeładowywać turbo do 2.0 bar. Zastanawiałem sie co to moze być czy grucha źle ustawiona ale po wyjeździe odrazu po zamontowaniu gruszki jechał jak poje... ani razu nie przeładowało go dopiero po jakimś czasie sie to zaczeło dziać dziwiło mnie to że wcale turbo nie rozłaczało tylko gaz musiałem odpuścić najcześniej na 2 biegu to sie działo później na każdym biegu juz nie było przeładowania.
Grucha sie nie rozkręciła sprawdzałem żadnych błedów nie było na kompie. Wymieniłem zawór od sterowania N75 nic nie dało i wpadłem na pomysł aby podmienić czujnik ciśnienia na dolocie co zaskutkowało przestało przeładowywać załozyłem słabszy czujnik o oznaczeniu B czyli do 2.0 barów auto było słabsze ale nic sie nie działo tzn nie przeładowało go ale przy ok 200km/h rozłaczyło turbo co na starym czujniku przy 2.0 bara niechciało wcale rozłaczyć turbo. Kupiłem nówke boscha czujnik o oznaczeniu C taki jak mam ori. Turbo pompało 1.5 bara tak jak było nic nie przeładowywało teraz znów zaczeło przeładowywać znów czujnik siadł? od czego to sie mogło stać. Pompa te 2 bary ale nic nie jedzie kupa dymu wczasie jazdy też odczuwam brak moc(nie zawsze) mimo ze na zegarze pokazuje 1.5 bara jakby nie korzystał z tej mocy z tego doładowania. Ktoś jakies pomysły dlaczego znów czujnik mógł paść? Chyba nie przez to że olej w dolocie jest albo coś. Poprostu już mam nerwa myślałem ze bedzie dobrze a jednak znów zaczeło sie to samo dziać co opisałem wyżej.

MK IV 4Motion

Turbo żyje turbo pije..

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”