problem z zapaleniem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
problem z zapaleniem
Witam jestem swierzakiem na tym forum pisze koledzy z takim problemem od kilku dni mam taki problem jechałem swoim goferkiem i nagle zgasł zapalily się kontrolki oleju i ładowania i nie szło już go odpalić no i zaczalem kombinować paliwo jest ponad pol baku,ładowanie jest,olej jest co najlepsze,ze jak podlaczylem pompe paliwa bezpośrednio do aku to zapala ale nie ma podgrzewania swiec no i wiadomo po wyciagnieciu kluczyka autko dalej chodzi wiadomo tak nie da się jezdzic odpinając kabelek co jeszcze zauwazylem,ze pali się bezpiecznik na 15 pozycji pomocy
problem z zapaleniem
No jeśli nie ma podgrzewania świeć, to przekaźnik świeć się popsuł? A nr 15 to są elementy el. silnika. Zacząłbym wyraźnie os przekaźnika świec żarowych, sądząc że masz 1.9D.
-
- Nowicjusz
problem z zapaleniem
Tak to jest 1.9d.Sprawdziłem przekaźnik jest oki i dalej lipa szukam dalej ale co zauwazylem ze dwa miejsca gdzie wchodzą nogi z przekaźnika sa lekko nadtopionemoze gdzies kabel się przepalil musze wymontować cala skrzynke i zobaczyć co tam się dzieje z tylu to będzie zabawa...
-
- Nowicjusz
problem z zapaleniem
A jeszcze mam pytanko czy przekaźnik o numerze 109 tez jest w zwykłym dieslu czy tylko w tdi?
problem z zapaleniem
wygląda na przekaźnik 109, Poruszaj nim może zadziała. A jak nie, to podmień na próbę z innego 1.9
Mój kibel R32 wsadzamy Vortecha=======>
jedni kupują coraz nowsze, a drudzy coraz starsze
SWAPY 6v, 8v, 10v, 12v, 16v, 20v 24v i inne cuda