Brak oświetlenia wnętrza i bagażnika + problem z licznikem

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

wojtas3810
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: wojtas3810 » pt paź 03, 2014 21:58

Witam.Posiadam Golfa 3 i mam problem z oświetleniem,w ogóle nie świeci wnętrze i bagażnik,wcześniej świeciło wnętrze problem był tylko z bagażnikiem(żarówka się żarzyła ),trochę tam poszperałem,bo słyszałem,że często jest problem z masą i chciałem podłączyć masę na krótko,problem,że wyślizgnął mi się kabelek i zetknął z zasilaniem :banghead: :banghead: :banghead: i poszły lekkie iskry.Teraz nie oświetlenia tu i tu,w bagażniku nawet prąd nie dochodzi(sprawdzałem probówką) do tego nie mogę zamknąć szyberdachu,musiałem ręcznie i licznik za każdym razem gdy wyłączę zapłon i z powrotem włączę to się kasuje (kilometry i godzina). Wiem,że zrobiłem zwarcie,pytanie jak to naprawić? Czy w ogóle da się to naprawić? :banghead:

Eyk88
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Eyk88 » pt paź 03, 2014 22:20

Bezpiecznik?

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » pt paź 03, 2014 22:34

wojtas3810 pisze:Czy w ogóle da się to naprawić?
Możesz oddać auto do jakiegoś speca, który jak usłyszy Twoją historię to potrzyma auto 2-3 dni i skasuje sporo sianka...ale jak poświecisz minutę czasu, którą spec by spędził nad Twoim autem. i wymienisz bezpiecznik nr 21 to naprawisz usterkę sam :bajer:

wojtas3810
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: wojtas3810 » pt paź 03, 2014 23:06

Sprawdzałem bezpieczniki wszystkie,wyglądają na dobre,ale wymienię na nowe i zobaczę czy pomoże,jak nie to niestety pozostaje elektryk :banghead:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”