Brak oświetlenia wnętrza i bagażnika + problem z licznikem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam.Posiadam Golfa 3 i mam problem z oświetleniem,w ogóle nie świeci wnętrze i bagażnik,wcześniej świeciło wnętrze problem był tylko z bagażnikiem(żarówka się żarzyła ),trochę tam poszperałem,bo słyszałem,że często jest problem z masą i chciałem podłączyć masę na krótko,problem,że wyślizgnął mi się kabelek i zetknął z zasilaniem i poszły lekkie iskry.Teraz nie oświetlenia tu i tu,w bagażniku nawet prąd nie dochodzi(sprawdzałem probówką) do tego nie mogę zamknąć szyberdachu,musiałem ręcznie i licznik za każdym razem gdy wyłączę zapłon i z powrotem włączę to się kasuje (kilometry i godzina). Wiem,że zrobiłem zwarcie,pytanie jak to naprawić? Czy w ogóle da się to naprawić?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Możesz oddać auto do jakiegoś speca, który jak usłyszy Twoją historię to potrzyma auto 2-3 dni i skasuje sporo sianka...ale jak poświecisz minutę czasu, którą spec by spędził nad Twoim autem. i wymienisz bezpiecznik nr 21 to naprawisz usterkę samwojtas3810 pisze:Czy w ogóle da się to naprawić?
-
- Nowicjusz
Sprawdzałem bezpieczniki wszystkie,wyglądają na dobre,ale wymienię na nowe i zobaczę czy pomoże,jak nie to niestety pozostaje elektryk