polo 9n schemat sterownika centralnego zamka

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

TomaszS
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: TomaszS » czw wrz 25, 2014 18:53

Cześć, siostra ma problem z polówka 2003r,

pół roku temu zablokowały się prawe tylne drzwi, ale siostra dopiero jak zablokowały się drugie tylne drzwi postanowiła coś z tym zacząć robić

pierwsza diagnoza to mikrowłącznik lub zimne luty(w golfie miałem podobny problem), rozebrałem drzwi, wymontowałem zamek i sprawdziłem płytkę oraz mikrowłaczniki, płytka w porządku była i mikrowlaczniki które sa na niej tez ok.
jeden mikrowlacznik który jest zamontowany na 2 kabelkach nie działał jak powinien(raz reagował a raz nie), został wymieniony na sprawny

ale jest dalej problem...
kiedy zamek kierowcy jest całkowicie wymontowany to działają centralne zamki lewych tylnych drzwi i prawych przednich... kiedy podłączę zamek kierowcy nie działają żadne drzwi... słychać jakby pracowały ale nie otwierają się ani nie zamykają...
już 4dni z tym walczę i nie wiem co jest grane... posiada ktoś może schematy sterownika centralnego zamka(takie coś mi kazał załatwić znajomy elektronik) lub ma jakiś pomysł ew. zna dobry warsztat elektryczny w Zabrzu lub okolicach?

jeryk10
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: jeryk10 » czw wrz 25, 2014 20:08

W drzwiach masz sterowniki szyb i z nich dostaje się prąd do zamków . Ogólnie sterownik dostaje stały plus , może tez nie dostawać plusa stałego a 2 plusy po zapłonie tego nie pamiętam i przewody CAN oraz masa .

Swap instalacji z grupy VAG .

Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32

TomaszS
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: TomaszS » czw wrz 25, 2014 21:34

ok, przekaże to znajomemu może ogarnie to

ODPOWIEDZ