Licznik zaniża prędkość o ok. 25% kodowanie ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam bardzo serdecznie. Od paru dni posiadam golfa 4 1.4 jako drugie autko i zauważyłem podczas wypisywania mi mandatu za prędkość że licznik zaniża prędkość o około 25% sprawdzane z nawigacją i drugim moim autem. Bardzo jest to irytujące gdyż jestem pedantem i lubie gdy wszystko działa. Przeczytałem już wiele wpisów o tym i wszędzie piszą o kodowaniu. Ja mam u siebie teraz 00141 i wg tabeli którą znalazłem w necie jest to dobre kodowanie. Czy ktoś by mógł pomóc jaki kod tam wpisać bo nie potrafie sam sobie z tym poradzić. Golf ma najprawdopodobniej zmienianą skrzynie biegów gdyż jest popisana mazakiem jak na giełdzie. Pozdrawiam i dziękuję za pomoc
poszukaj oznaczenia na skrzyni biegów i je napisz tutaj. Kodowanie masz prawidłowe - ostatnia cyfra 1 oznacza że kodowanie pod 1,4 więc jeśli zmienisz na 2 powinno się poprawić
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Nie potrafię wpisać 00142 nie akceptuje takiej zmiany 140 142 143 nie przyjmuje wraca spowrotem do 141. Gdzie znajdę oznaczenie skrzyni? Czy numer licznika coś Wam pomoże ?
przydatny linkWillthree pisze:Gdzie znajdę oznaczenie skrzyni?
nr licznika dajWillthree pisze:Nie potrafię wpisać 00142 nie akceptuje takiej zmiany 140 142 143 nie przyjmuje wraca spowrotem do 141
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
1J0 919 860 VW6Z60V0083885
Nie mam możliwości sprawdzenia teraz oznaczenia skrzyni, ale mazakiem pisze na niej 1.9 więc nie wiem czy to nie z diesla skrzynia?
Nie mam możliwości sprawdzenia teraz oznaczenia skrzyni, ale mazakiem pisze na niej 1.9 więc nie wiem czy to nie z diesla skrzynia?
licznik od wersji 1,4 dlatego nie masz możliwości zmiany ostatniej cyfry - pozostaje podmiana wsadu (tu wejdzie problem innych tarczek - do 260km/h), podmiana licznika, wymiana skrzyni biegów - jedno pytanie dodatkowe - skrzynia biegów jest sterowana linkami czy drążkiem?Willthree pisze:1J0 919 860