Zacinający się zamek centralny Golf IV (Pasażer Przód )
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Wie może ktoś jakie to są kolory tych kabli do silnika w wiązce do drzwi ?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
jak nie masz elektryki to kolory masz przy wtyczce zamka...a jak masz elektrykę to kable od sterowania całą elektryką są pomarańczowe (z kolorowymi paskami)
Re: Zacinający się zamek centralny Golf IV (Pasażer Przód )
No i dzisiaj sprawdziłem jeszcze wiązkę w harmonijce pomiędzy drzwiami i nic tam nie znalazłem, czasami przy zamykaniu i otwieraniu cypelek w drzwiach próbuje ruszyć, ale mu się to nie udaje.Jak zamykam kluczem od pasażera to zamyka wszystkie zamki, jak od kierowcy to tylko troje drzwi. poza tym cała elektryka w drzwiach działa poprawnie. Miałem na próbę podłożony zamek co prawda z passata z lewych drzwi na pewno sprawny i też ani drgnął. Gdzie jeszcze proponujecie sprawdzić, albo na które kabelki podać prąd albo masę żeby wykluczyć albo upewnić się że to kable są uszkodzone
-
- Nowicjusz
Re: Zacinający się zamek centralny Golf IV (Pasażer Przód )
Ja miałem podobny objaw. Drzwi przednie pasażera - podczas otwierania nie wysuwał się całkiem ten bolec w drzwiach. Żadnych zimnych lutów nie było. Pomogło rozebranie silniczka i przeczyszczenie komutatora.
Aby sprawdzić kable proponuję pomierzyć czy napięcie dochodzi do silnika podczas zamykania i otwierania zamka.
Aby sprawdzić kable proponuję pomierzyć czy napięcie dochodzi do silnika podczas zamykania i otwierania zamka.