MFA - spalanie i temperatura, kilka pytań

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
marcinek84
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

MFA - spalanie i temperatura, kilka pytań

Post autor: marcinek84 » czw wrz 25, 2014 22:07

Musze sprawdzić u siebie, mam podejrzenie że zasilanie czujnika idzie na 10V jak paliwa i temperatury silnika taki punkt odniesienia aby bez względu na napięcie ładowania zawsze dobrze pokazywało. Jak jest spadek poniżej 10V może wystąpić przekłamanie. Zacznij od sprawdzenia ile wynosi ładowanie na włączonej dmuchawie i innych oraz bez na akumulatorze i alternatorze czy jest duża różnica napięć oraz ile jest na wtyczce licznika.
EDIT.
Sprawdziłem dziś rano u siebie i jak włączę dmuchawe długie i grzanie szyb i lusterek to widać jak temperatura rośnie. W ciągu minuty skończyło o jakieś 10 stopni tyle że ja mam podłączone 2 takie czujniki i przełącznik do tego, akurat dziś sprawdziłem na tym pokazującym temperaturę silnika. Po pracy sprawdzę jeszcze ten przy filtrze oleju i wartość napięcia które idzie do czujnika.

Pierwsza PNka na BLOSie? :)
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”