Kontrolka otwartych drzwi Golf IV 1.9 TDI 90km 2000r

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

MarcinKlin
Nowicjusz
Nowicjusz

Kontrolka otwartych drzwi Golf IV 1.9 TDI 90km 2000r

Post autor: MarcinKlin » czw wrz 18, 2014 15:59

Witam, mam taki problem. Gdy włączam na zapłon pojawia mi się kontrolka otwartych drzwi i za pół sekundy gaśnie. Ale gdy włączam lampkę w kabinie lub podświetlenie słoneczników to znowu pojawia się ta kontrolka otwartych drzwi, a lampka nie świeci. Tak samo jak przesunę suwak lampki na tryb świecenia podczas otworzenia drzwi to non stop pali się ta kontrolka. niedawno działo się tak tylko czasem, raz działała lampka raz nie, a od paru dni kaput, nie działa w ogóle. Bezpieczniki sprawdzałem. Zamek bagażnika tylko zamyka, otwierać muszę ręcznie (lampka w bagaju też nie działa), odpiąłem kable od zamka i dalej to samo. Czasem jak dodaję gazu to tak jakby mryga mi podświetlenie wyświetlacza od komputera pokładowego (w ciągu milisekund ściemnia się i rozjaśnia, ale dzieje się tak tylko czasem). Czasem było nawet tak, że podczas jazdy zegary przestawały działać, a za sekundę już działały i obrotomierz i prędkościomierz. Ale akurat to się już nie dzieje. Mam już dosyć tego, jakby nie patrzeć idzie zima, ciągle ciemno więc lampka w kabinie by się przydała. Pozdrawiam

Aha i jeszcze jedno, podczas jazdy wskaźnik temperatury silnika pokazuje różne wartości. Np 90 stopni, za 20 min pokazuje 70, później znowu inną, a jak pojadę w trasę to pokazuje np 65 stopni. Włączam ogrzewanie to elegancko grzeje bez zarzutu, więc pewnie to wina czujnika temperatury ?

Jest na to jakieś rozwiązanie ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”