Kto wgra nowe oprogramowanie do sterownika silnika?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam. Jestem nowy na forum, wiec w razie czego proszę o wyrozumiałość. Ostatnio mam problem z samochodem. Najpierw bardzo cięzko odpalał na ciepłym silniku(trzeba go było kręcic z 10 sek żeby odpalił). Po przeczytaniu kilku forów, jeżeli chodzi o ten problem postanowiliśmy z moim mechanikiem wymienić czujnik położenia wału. Jak na złość gdy przyjechałem go wymienić zaczął znowu normalnie odpalać. I nie było sensu go montować ponieważ i tak nie byłoby wiadomo czy w tym tkwił problem. Jednak zapaliła mi się pomaranczowa kontrolka silnika i zdarza się że często pod czas pracy auto lekko trzęsie i nie równo chodzi. Często podczas odpalania tez nim dziwnie trzęsie. Dodam tylko że jest to vw fox 1.4 tdi. Szukam kogoś kto podepnie mi go pod kompa i sprawdzi co to za błąd i wgra na nowo mapy silnika, przy okzji nie zdzierając ze mnie skóry:] i właśnie w wielu takich tematach na forach, najczęściej kończyły sie one po wgraniu sterowników silnika na nowo... Proszę o pomoc!! Jestem z Katowic...
jakieś błędy na silniku są? ten twój mechanik nie ma czym podpiąć?
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR
, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5

Tak, myślę że są jakieś błędy bo kontrolka silnika cały czas świeci. Chociaż jestem laikiem. Mój aktualny mechanik niestety nie ma takiej opcji, on jest raczej hobbystą zajawkowiczem, nie ma warsztatu ani komputerów żeby podpiąć. Do tych którzy mają komputery niestety już się zraziłem. Dlatego szukam kogoś uczciwego z okolicy kto może mi pomóc..
wejdź link i tam rzuć temat
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć

Wielkie dzięki. Jestem nowy na forum i zastanawiam sie na który temaat wbić? Warsztaty mechaniki samochodowej?
poczytaj link np pierwszy post